Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/12/ponad-4-7-tis-bezrobitnih-minulorichzalucheno-do-stazhuvannja-na-robochih-mistsjah.htm
новини, 12 лютого 2019

Понад 4,7 тис. безробітних минулорічзалучено до стажування на робочих місцях


Стажування безпосередньо на робочому місці є одним із видів послуг, що надає служба зайнятості людям, які залишились без роботи, але мають досвід роботи, професійно-технічну або вищу освіту і бажають працювати. Багато людей у пошуках роботи стикаються з нестачею досвіду або втратою кваліфікації у зв’язку з перервою у трудовій діяльності - інформує відділ організації професійного навчання Кіровоградського обласного центру зайнятості

.

Роботодавець при прийомі на роботу, як правило, віддає перевагу досвідченим фахівцям. Крім того, безробітні, які з різних причин мають значну перерву в роботі, мають і психологічні проблеми, тому їм важко адаптуватися до нового режиму роботи та колективу.


Роботодавці, піклуючись про ефективність виробництва, побоюються таких складнощів і нерідко відмовляють у прийомі на вакантне місце. Щоб надати можливість роботодавцям підібрати якісні та підготовлені кадри, а шукачам роботи самореалізуватися у професійній діяльності, освоїтися на новому місці роботи, набути або удосконалити практичні знання та вміння, службою проводиться така форма професійного навчання як стажування на підприємстві. Так, у 2018 році понад 4700 безробітних Кіровоградщини були залучені до стажування на робочих місцях.


Слід зазначити, що дана форма підвищення кваліфікації є прийнятною як для безробітних, так і для роботодавців. Роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння, здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись в трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.


Таким чином, стажування – це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.


До такого виду навчання минулоріч залучено більше 4,7 тис. шукачів роботи.


862Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: