Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/12/meshkanka-kirovogradschini-z-vadami-zdorov-ja-znaishla-robotu-za-sprijannja-sluzhbi-zainjatosti.htm
новини, 12 лютого 2019

Мешканка Кіровоградщини з вадами здоров’я знайшла роботу за сприяння служби зайнятості


Коли робиш щось самостійно –життя робить тобі крок назустріч. У цьому переконана 24-річна мешканка Новоархангельська Єлизавета Бохарєва.


Маючи інвалідність з дитинства (вади слуху), дівчина отримала середню освіту в спеціалізованій школі-інтернаті для дітей з вадами слуху.По її закінченню пройшла спеціалізовані курсита отримала сертифікат «Майстер манікюру». Проте, навіть здобувши професію Єлизавета не сиділа на місці, а постійно шукала своє призначення в житті. 


Молодій жінці довелося працювати консультантом та касиром у мережі супермаркетів на спеціалізованих робочих місцях, де вона мала змогу допомагати у виборі товарів широкого вжитку таким же людям як і сама - повідомляє Лариса Екало, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Проте хотілося чогось кращого. Звернувшись до Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості за допомогою у пошуці роботи Єлизавета і не сподівалась на швидку допомогу у працевлаштуванні. Проте вже невдовзі жінці було запропоновано працевлаштуватися до ДП «Електричні системи» в’язальником схемних джгутів, кабелів та шнурів. Успішно пройшовши співбесіду Єлизавета працевлаштувалася і нині успішно працює.


«Я досягла чого хотіла», – переконанаЄлизавета.– «Хотіла одержати освіту – одержала. Хотіла працювати–маю роботу». Таку оптимістичну заяву представники служби зайнятості не часто чують навіть від клієнтів центрів зайнятості, які не мають вад здоров’я.


Тож, нехай ця історія, лише маленька краплинка вийнята з моря людських проблем, які у відчаї і потребують уваги держави та суспільства, які прагнуть до повноцінного життя, стане поштовхом та прикладом для інших.




1007Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: