Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/12/avtovlasniki-kirovogradschini-popovnili-mistsevu-skarbnitsju-maizhe-na-900-tis-grn.htm
новини, 12 лютого 2019

Автовласники Кіровоградщини поповнили місцеву скарбницю майже на 900 тис грн


За січень 2019 року до місцевих бюджетів Кіровоградської області надійшло 899,1 тис гривень транспортного податку. Це на 152,8 тис грн, або на 20,5 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Доведені індикативні показники виконанні на 109,2 відсотки. Зокрема, від юридичних осіб надійшло – 872,4 тис грн, від фізичних – 26,8 тис гривень, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 


Щороку до 01 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономрозвитку), на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального (далі – Перелік). 


Норми визначені п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 Податкового кодексу України. 


Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України (далі – ГСЦ МВС) на підставі Переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку забезпечує формування та передачу до ДФС інформаційних файлів з відомостями, необхідними для розрахунку та справляння транспортного податку. 


Отже, нарахування транспортного податку фізичним особам за 2019 податковий (звітний) рік буде здійснюватись після отримання ДФС від ГСЦ МВС відомостей, необхідних для розрахунку та справляння транспортного податку. 



1005Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: