Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/11/shkoljari-kropivnichchini-na-odin-den-stali-studentami-eti-imeni-roberta-elvorti.htm
новини, 11 лютого 2019

Школярі Кропивниччини на один день стали «студентами» ЕТІ імені Роберта Ельворті


Ні для кого не секрет, що диплом, який не підкріплений знаннями – нічого не вартий. Роботодавцюне потрібен гарний папірець, їм потрібен якісно підготовлений спеціаліст.Сьогодні ми все частіше чуємо про навчальні заклади, які своїм студентам пропонують дуальну форму навчання – можливість поєднувати навчання та стажування на підприємствах за обраною спеціальністю, і таким чином готують висококваліфікованих фахівців, які б задовольняли потреби роботодавців.Такі навчальні заклади є і в Кропивницькому. Один з них – Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті - повідомляє відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Як це, вчитися працюючи? Яким чином можна поєднувати роботу і навчання, і при цьому не пропускати занять? На ці та інші питання отримали відповідіучні КЗ «Бережинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та КЗ «Миколаївське  НВО», взявши участь у профорієнтаційному проекті «Стань студентом на один день», запровадженого Кіровоградським обласним центром зайнятості, та ставши на один день «студентами» Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті, в якомузапроваджено  дуальну форму навчання.


Цього разу  їхнє студентство розпочалося не знавчального закладу, як це відбувалося зазвичай, а з екскурсії на ПАТ «Ельворті» (одного з найстаріших заводів з виробництва сільськогосподарської техніки в Європі), на якому проходять практичні заняття для студентів Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті.


На прохідній заводу учнів радо зустріла НаталіяПавліченко, інженер з підготовки кадрів відділу управління персоналом заводу.Одягнувши яскраві жилети з емблемою заводу, вони потрапили на виробництво.Офісні приміщення, виробничий цех, виставковий майданчик дуже вразили старшокласників. Вони із захопленням слухали розповідь Наталії про історію заводу, про запровадження нових технологій і обладнання. На власні очі побачили верстати з програмним керуванням, на яких виготовляють різноманітні деталі. Школярі були приємно вражені масштабами виробництва, налагодженим виробничим процесом і тим, що серед колективу заводу є не лише чоловіки, а й багато жінок.


Н. Павліченко розповіла про співпрацю з навчальними закладами щодо дуального навчання. Вона зазначила, що студенти, які навчаються за дуальною формою, проводять на робочому місці приблизно стільки ж часу, скільки в навчальному закладі. Дуальна освіта дає можливість їм отримати перше робоче місце, заробітну плату, досвід роботи за фахом. За статистикою, двоє з трьох студентів, хто навчався на виробництві, згодом тут і залишається як співробітник, уже не хвилюючись про працевлаштування після закінчення навчального закладу.


Наступний етап заходу – знайомство з Економіко-технологічним інститутом імені Роберта Ельворті.Зустріла своїх майбутніх студентів ОксанаБуткевич,завідувач кафедриобліку і оподаткування, математики та обчислювальної техніки. Вона розповіла школярамбагато цікавого про навчальний заклад, умови вступу, особливості навчання, партнерів ЕТІ, грантові та стипендіальні пропозиції для студентів від фонду Ельворті, показала матеріально-технічну базу навчального закладу. «Навчальний процес у нашому інституті організований таким чином: студентитри дні на тиждень отримують базові теоретичні знання в інституті, а наступні три дні тижня –відпрацьовують теорію на практиці на заводі «Ельворті», виконуючи там роботу, пов’язану з обраною спеціальністю. При цьому їхня праця оплачується підприємством. Для  студентів дуальна освіта – це величезні плюси. Молоді люди одночасно навчаються, працюють, заробляють гроші. Вони почуваються потрібними, черпають знання з двох джерел: з інститутута підприємства. Знають, які питання ставити в аудиторії, коли стикаються з певними проблемами в роботі. І навпаки»,– зазначила О. Буткевич.


Таке тепле спілкування і враження від побаченого завжди залишається в пам'яті, а для когось стане вирішальною подією у виборі майбутньої професії. Ми сподіваємося, що завдяки профорієнтаційному проекту «Стань студентом на один день» школярі  дізналися багато корисної та цікавої інформації, стали ближче на кілька кроків до своїх мрій.



      

866Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: