Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/05/5-z-20-novih-chleniv-asotsiatsii-mist-ukraini-tse-gromadi-kirovogradschini.htm
новини, 5 лютого 2019

5 з 20 нових членів Асоціації міст України - це громади Кіровоградщини


Тишківська об’єднана територіальна громада, Побужська селищна, Грузьківська, Пишненська,  та Гурівська сільські ради  відтепер є членами Асоціації міст України і, зокрема, регіонального відділення  -  повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.


Протягом минулого року 5 місцевих рад Кіровоградщини, в тому числі і Тишківська ОТГ Добровеличківського району,  виявили бажання стати членами Асоціації міст України. Відповідні рішення було затверджено рішеннями  депутатського корпусу території.


«Ухвалити рішення про вступ до Асоціації міст України нас спонукало одразу декілька фактів. По –перше, ми невелика сільська рада і не маємо можливості отримувати якісні юридичні послуги, які  надає Офіс Реформ, - говорить голова Пишненської сільської ради Ірина Кучук, -  По – друге, від Кіровоградського РВ АМУ ми отримуємо багато актуальної інформації щодо діяльності органів місцевого самоврядування. Третій, важливий для нас напрямок діяльності АМУ, можливість долучитись до всеукраїнських та місцевих форумів, практикумів та «Маршрутів успіху». Завдяки цим заходам і їх наповненню  ми маємо можливість досконало орієнтуватись у законодавчих новаціях,  спілкуватись із колегами, вивчати їх досвід. Після подібних заходів ми, часто,  переносимо напрацювання колег на територію. Це як практичний посібник, який не можливо отримати на рівні району, а самим щось шукати елементарно не вистачає часу. Для того, щоб повноцінно засвоїти інформацію, вона має бути такою що потрібна – саме це в цьому допомога Асоціації і регіонального відділення є неоціненною».


Голова АМУ, мер Києва Віталій Кличко,під час на засідання  відзначив: "Наша Асоціація збільшується. Сьогодні до неї вступають ще 20 нових членів, з яких 9 – це об’єднані територіальні громади, а три – міста. Також ще дві об’єднаних громади підтверджують своє членство в Асоціації".


До складу Правління АМУ також входять  голова Кіровоградського РВ АМУ, міський голова Кропивницького Андрій Райкович  та голова Маловисківської  ОТГ Юрій Гульдас.


Впродовж засідання  Правління АМУ було розглянуто низку питань, що стосуються   проблемних  моментів в діяльності  місцевого самоврядування. Зокрема, розподіл додаткової дотації, сплата податку на доходи фізичних осіб за фактичним місцезнаходженням підприємств, установ, організацій. 

Нагадаємо, протягом 2016 – 2018 років Маловисківська ОТГ недоотримала близько 7,5 мільйонів гривень ПДФО від установ розташованих на території громади.


2183Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: