Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/v-ukraini-vtratili-chinnist-90-radjanskih-gostiv.htm
новини, 23 січня 2019

В Україні втратили чинність 90% радянських ГОСТів


Міністерство економічного розвитку нагадує, що з 1 січня 2019 року переважна більшість технічних стандартів Радянського Союзу "ГОСТ", розроблених до 1992 року, втратили силу в Україні, пише "Економічна правда". 


Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.


Загалом повинні бути скасовані понад 12 тисяч радянських ГОСТів.


Разом з цим 1173 радянських ДСТУ залишаються в силі станом на 1 січня 2019 року. Такі державні стандарти будуть діяти до 1 січня 2022 року.


Зокрема, залишаться в силі стандарти, на заміну яких наразі проводиться або планується проведення розробки проектів відповідних національних стандартів; стандарти, посилання на які є в нормативно-правових актах; стандарти Єдиної системи конструкторської документації; стандарти, розроблені на основі міжнародних стандартів, версії яких актуальні в наш час.


Оскільки продовження дії радянських ГОСТів після 2022 року є неможливим, Мінекономрозвитку і Національний орган стандартизації рекомендують всім зацікавленим сторонам, які в своїй роботі використовують ГОСТи, "знайти альтернативу використанню стандартів Радянського Союзу, які фактично є регуляторними актами вже неіснуючої держави і суперечать нововведенням, введеним в сфері технічного регулювання України та міжнародним зобов'язанням України щодо реформування сфери технічної стандартизації, що передбачено Угодою СОТ та Угодою про асоціацію з ЄС".


У той же час при необхідності розробки національного стандарту на заміну відповідному радянському ДСТУ будь-яка зацікавлена ​​сторона може виступити замовником розробки такого стандарту відповідно до закону України "Про стандартизацію".



994Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: