Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/v-oleksandrivtsi-bezrobitni-diznavalis-pro-nebezpeki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii.htm
новини, 23 січня 2019

В Олександрівці безробітні дізнавались про небезпеки нелегальної трудової міграції


Праця за кордоном: сподівання і реальність – саме такою була основна тематика семінару з питань запобігання нелегальній трудовій міграції і торгівлі людьми, а такожексплуатації дитячої праці, що відбувся днями в Олександрівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Як повідомила Тетяна Вихрист, фахівець відділу надання соціальних послугОлександрівської районної філіїКіровоградського обласного центру зайнятості, на захід була запрошена Галина Науменко, фахівець із соціальної роботи Олександрівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. 


Учасники семінару були ознайомлені із законодавчими засадами протидії торгівлі людьми, її видами та наслідками, отримали роз'яснення щодо умов і порядок укладання та розірвання трудового договору, контракту при працевлаштуванні. Організатори зпходу акцентували увагу присутніх на основних ризиках нелегальної трудової міграції: правовій незахищеності, особистісній та професійній деградації, втраті здоров’я, житті в атмосфері страху та насильства.


Фахівець з питань зайнятості районної філії наголосила на тому, що варто розглянути усі можливі шляхи зайнятості в своїй країні, де кожен буде мати соціальний захист і гарантії. Саме працездатна частина населення, у тому числі молодь, може внести найбільший вклад в розвиток економіку своєї країни.


«Виїжджаючи за кордон, дуже важливо дотримуватись певних правил безпеки. На жаль, щодня жертвами шахраїв стають чималонашиїспіввітчизників. Аби цього уникнути необхідно дотримуватися певних правил»,– зазначила Г. Науменко.Фахівцеміз соціальної роботи були надані конкретні рекомендації стосовно працевлаштування за кордоном.




Наостанок Г. Науменко звернула увагу безробітних на можливість кожного, хто потрапив у небезпеку, отримати допомогувід міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда Україна», діяльність якої спрямована на протидію торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню міжнародних стандартів прав людини в усі сфери життя суспільства та держави.


979Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: