Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/tendentsija-vidachi-pershih-dokumentiv-maljukiv-u-pologovih-zrostae-gutsul.htm
новини, 23 січня 2019

Тенденція видачі перших документів малюків у пологових зростає, - Гуцул


Упродовж 2018 року на Кіровоградщині в медичних закладах свідоцтва про народження своїх дітей отримали 4 432 батьків. 


Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, сьогодні, 23 січня, під час звітної прес-конференції. 


«Все більше мешканців області користуються сервісом із вручення перших документів новонароджених безпосередньо в медзакладах. Це зрозуміло, адже всі бюрократичні процедури бере на себе юстиція. Процедура проходить таким чином: щодня в пологовому чергує відповідальний працівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Щоб взяти участь у проекті, молодій мамі всього лише потрібно надати інформацію про сімейний стан і внести паспортні дані у відповідну заяву. Після цього залишається лише очікувати урочистого вручення документів. До речі, послуга на території області з’явилася наприкінці 2016 року. І за цей час свідоцтва в закладах охорони здоров’я отримали 11 567 малюків», – відзначив Вадим Гуцул. 


Також він розповів про демографічну ситуацію на Кіровоградщині: «Згідно офіційних даних, смертність майже вдвічі перевищує народжуваність. Так, у 2018 році в області на світ з’явилися 7 145 діток. Натомість померло 15 484 осіб. І цифри прикро вражають». 


872Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: