Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/scheplennja-vid-gripu-zrobili-tilki-0-4-ukraintsiv-moz.htm
новини, 23 січня 2019

Щеплення від грипу зробили тільки 0,4% українців, - МОЗ


В Україні від грипу вакцинувалися лише близько 0,4% громадян. Про це розповіла завідувачка відділом грипу та ГРВІ Центру громадського здоров'я МОЗ Оксана Артемчук, повідомляє Радіо Свобода, пише ukr.lb.ua.


"Це досить мало і створює тільки індивідуальний захист кожного з тих, хто вакцинувався... ВООЗ, щоб зупинити поширення грипу, рекомендує вакцинувати не менш ніж 70% групи ризику. Це люди, які з огляду на професійні обов'язки контактують з великою кількістю людей, люди з хронічними захворюваннями, діти, вагітні, люди похилого віку. Якщо ці люди будуть вакциновані (на 70-75%), поширення грипу можна буде зупинити", - вважає Артемчук.


Вона підкреслила, що зробити щеплення від грипу можна навіть у розпал епідемії.


Нагадаємо, в Києві через грип і ГРВІ повністю зупинили навчальний процес в 11 школах і частково в 14. Епідемія грипу не оголошена, захворюваність, за даними КМДА, "перебуває на характерному для цієї пори року рівні".


Цього сезону в Україні циркулюють три штами грипу типу А, один з них - "Сінгапур" - характеризують як найтяжчий. З початку року зафіксовано кілька смертей від ускладнень, спричинених грипом. Медики нагадують, що антибіотики не допомагають у разі лікування вірусу грипу, найнадійнішим способом уникнути захворювання або полегшити його є щеплення.


943Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: