Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/23/nasinnevi-posivi-sonjashniku-ta-ripaku-otsinjuvatimut-za-novoju-metodikoju.htm
новини, 23 січня 2019

Насіннєві посіви соняшнику та ріпаку оцінюватимуть за новою методикою


У поточному році насіннєві посіви соняшнику та ріпаку оцінюватимуть за новою методикою. Відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 558 «Про затвердження Методики польового оцінювання насіннєвих посівів соняшнику та ріпаку» був прийнятий 21.11.2018 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.12.2018 за №1513/32965. Цей наказ розроблено з метою адаптації українських стандартів до вимог законодавства ЄС, повідомляє Головне цправління статитстики в Кіровоградській області. 


Документ встановлює правила польового оцінювання насіннєвих посівів соняшнику та ріпаку за показниками сортових якостей, ступеня стерильності батьківських компонентів гібридів, гібридів F1 та сортів, засміченості бур’янами, ураженості хворобами та ушкодженості (заселеності) шкідниками. Методика польового оцінювання використовується аудиторами із сертифікації (агрономами-інспекторами) на сортах і гібридах соняшнику та ріпаку, а також їхніх батьківських компонентів, занесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.


З текстом наказу та затвердженою Методикою можна ознайомитися за посиланням.



1220Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: