Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/22/zakladi-proftehosviti-kirovogradschini-vprovadili-novi-profesii-dlja-zadovolennja-potreb-rinku-pratsi.htm
новини, 22 січня 2019

Заклади профтехосвіти Кіровоградщини впровадили нові професії для задоволення потреб ринку праці


В області функціонує 23 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, у яких навчається 7,5 тисячі учнів за близько 60 професіями. Навчальний процес забезпечують 1,9 тисячі працівників. Про це повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський на щотижневій апаратній нараді голови облдержадміністрації.


Посадовець звернув увагу, що з 2011 року Кабінетом Міністрів України здійснюються заходи щодо передачі повноважень управління закладами професійної (професійно-технічної) освіти та повноважень щодо їх фінансування місцевим органам самоврядування. Мета зазначеної реформи полягає в оптимізації системи підготовки робітничих кадрів для задоволення потреб ринку праці у кваліфікованих робітниках.


Для розв'язання проблеми забезпечення ринку праці робітниками за кількісними та якісними показниками у 2016 році в області створено регіональну раду професійної освіти, до складу якої увійшли представники всіх соціальних партнерів на ринку праці. За словами начальника управління, регіональною радою погоджено Перспективний план розвитку професійної освіти в Кіровоградській області на 2016-2018 роки, визначаються показники регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів.


У 2018 році впровадили нові для закладів професії. Зокрема, у ПТУ № 36 смт Новгородки запровадили підготовку за професіями «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Швачка». Вперше проведено набір на професії «Зварник» у Центральноукраїнському вищому професійному училищі ім.Федоровського та «Майстер ресторанного обслуговування» у Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг та торгівлі. До того ж, планується впровадження професій “Формувальник ковбасних виробів” у Регіональному центрі професійної освіти імені О.С.Єгорова, “Офіціант” у Державному навчальному закладі ”Професійно-технічне училище № 40 м. Новоукраїнка”.


944Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: