Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/22/navchalni-zakladi-kirovogradschini-vprovadzhujut-pidgotovku-kvalifikovanih-robitnikiv-za-dualnoju-formoju.htm
новини, 22 січня 2019

Навчальні заклади Кіровоградщини впроваджують підготовку кваліфікованих робітників за дуальною формою


У 2017/2018 навчальному році на Кіровоградщині розпочали впроваджувати у навчально-виробничий процес елементи дуальної форми навчання. Цього ж навчального року 3 заклади професійної (професійно-технічної) освіти області впровадили дуальну освіту – Кропивницьке вище професійне училище імені Миколи Федоровського на базі ВАТ “Ельворті” (за професією “Верстатник широкого профілю; Оператор верстатів з програмним керуванням”), Регіональний центр професійної освіти імені О.С.Єгорова на базі “Авто-Шанс” (слюсар з ремонту автомобілів”) та Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти “Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі” на базі ТОВ “Копілка” (за професією “Продавець продовольчих товарів; касир”). Про це повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський на щотижневій апаратній нараді голови облдержадміністрації, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


У 2018 році дуальну форму навчання впровадив Державний навчальний заклад "Знам’янський професійний ліцей" за професією “слюсар рухомого складу” (ВАТ “Укрзалізниця”), ПТУ № 36 смт Новгородка за професією “швачка” (ТОВ "Швейне виробництво "МріяЄ"), Благовіщенський професійний ліцей за професією “кухар-кондитер” (ФОП Волошенюк) та ПТУ № 38 смт Голованівськ за професією “тракторист-машиніст” (ПП “Дніпро”, ТОВ “Розкішна”). Таким чином у 2018/2019 навчальному році з 3 до 7 збільшена кількість навчальних закладів, які впроваджують підготовку кваліфікованих робітників за дуально формою.


Посадовець повідомив, що нині навчальний процес здійснюється у 7 навчальних групах, а кількість учнів, які залучені до навчання за дуальною формою, збільшилась з 94 осіб до 167 осіб.


1378Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: