Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/18/kolektiv-odniei-z-kropivnitskih-shkil-stav-uchasnikom-estafeti-slava-vizvoliteljam-ukraini-.htm
новини, 18 січня 2019

Колектив однієї з кропивницьких шкіл став учасником естафети «Слава визволителям України»


Загальноосвітня школа №22 у Кропивницькому добре  знана далеко за межами обласного центру своєю системою громадянсько-патріотичного виховання учнів. Педагоги закладу завжди із відчуттям підвищеної  відповідальності ставляться до виховання підростаючого покоління патріотами своєї держави та прищеплюють їм почуття поваги до захисників держави, до ветеранів - повідомляє сайт МРмК.


18 січня 2019 року до 75 річниці визволення міста від нацистів учителі підготували для дітей надзвичайно цікавий та пізнавальний захід. В актовій залі школи для учнів 5-9 класів Голова первинної ветеранської організації селища Гірничого Борис Набока, який особисто знав багатьох героїв-визволителів та неодноразово спілкувався з ними, поділився зі школярами спогадами і фактами, які засвідчують героїзм та мужність визволителів.


Учні та вчителі школи підтримали естафету пам’яті «Слава визволителям України» та мали можливість ознайомитися із  героїчними сторінками історії рідного міста.


Під час зустрічі учні переглянули унікальну хроніку подій січня 1944 року і ознайомилися з листами дітей, вивезених до Німеччини.


Не обминув Борис Набока у своїй розповіді  і подвигу сучасних українських воїнів, які сьогодні героїчно захищають суверенітет України та участі педагогічного і учнівського колективів у волонтерському русі.


Директор школи Тетяна Бутакова підкреслила, наскільки важливим є здобуття перемоги для українського народу і встановлення на його землі довгоочікуваного миру.


Цього дня в учнівських колективах відбулися тематичні уроки мужності «Історія в обличчях», а в шкільній бібліотеці діти мали можливість переглянути тематичну виставку друкованих видань, фотоматеріалів, присвячених подіям визволення рідного міста від нацистів.


- Військово-патріотичне виховання учнів буде пріоритетним завжди, - наголосила Тетяна Бутакова. -  Проблемам виховання в учнів любові до Батьківщини, рідного краю, поваги до старшого покоління, ветеранів Другої світової війни, сьогоднішнім героям-захисникам України у школі №22  приділяється значна увага. Сприяння формуванню у дітей мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості – є першочерговим завданням кожного вчителя.


Голова правління міської організації ветеранів України Вадим Зуєв передав на тимчасове зберігання в музейній залі школи штандарт «Естафета пам’яті «Слава визволителям України». 75 річниця вигнання нацистів з Кіровоградщини».


Вадим Зуєв переконаний, що саме в школі закладаються підвалини свідомості учнів, виховання патріотизму, поваги до історії, шани та вдячності до ветеранів. Наша пам’ять – це данина героїчному минулому, пам’ять про загиблих та усвідомлення високої ціни перемоги.



1487Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: