Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/11/za-zlovzhivannja-pri-zakupivli-suditimut-direktora-derzhavnogo-pidpriemstva.htm
новини, 11 січня 2019

За зловживання при закупівлі судитимуть директора державного підприємства



Прокуратурою Кіровоградської області затверджено обвинувальний акт відносно директора Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, який вчинив злочин у сфері службової діяльності, що спричинило державному бюджету збитки у розмірі 261 тис грн. - повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області


Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець, діючи в інтересах третіх осіб, при проведенні закупівлі комбайну селекційного за державні кошти уклав додаткову угоду з метою безпідставного завищення вартості предмету договору. Відповідно до висновку судово–економічної експертизи матеріальні збитки завдані злочином становлять 261 тис грн.


Обвинувальний акт відносно особи за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисне, в інтересах третіх, осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду.


Вразі доведення вини керівнику підприємства загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



778Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: