Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/14/u-kropivnitskomu-planujut-vstanoviti-pam-jatnii-znak-na-chest-pravednoi-elisaveti.htm
новини, 14 грудня 2018

У Кропивницькому планують встановити пам’ятний знак на честь Праведної Єлисавети


Сьогодні, 14 грудня, у Кропивницькому відбулася прес-конференція присвячена презентації проекту пам’ятного знаку на честь покровительки міста. Пам"ятник має назву «Зустріч Пресвятої Діви Марії з Праведною Єлисаветою» - повідомляє "Кіровоград24".


«Напередодні свят і, можливо, визначної події, хочемо розповісти про те, що у Кропивницькому може з`явитися пам’ятний знак, який має велике значення. Для того, щоб переконатися у цьому, достатньо звернутися до одного єдино-вірного джерела - Біблії», - розповів голова наглядової ради ПАТ «НВП Радій», голова громадської організації Громадсько-просвітницьке товариство «Православна просвіта» Євген Бахмач.


Також на прес-конференції був присутній заслужений архітектор України, головний архітектор проекту Віталій Кривенко.


«Установка пам’ятнику - дуже відповідальний процес. До якого треба поставитися з великою відповідальністю. Автор проекту - знаний в Україні скульптор Володимира Цисарика. Ми прагнемо встановити пам’ятний знак  Праведної Єлисавети для того, щоб створити ще один витвір мистецтва в нашому місті», - зазначив Віталій Кривенко.


Тож автором пам’ятного знаку є Володимир Цисарик, львівський скульптор, який відомий нашому місту як автор пам`ятника Володимиру Винниченку, Ігорю Тамму, Генріху Нейгаузу тощо.


Висота скульптурної композиції - 4,10 м, буде виготовлена вона з бронзи. 


На думку головного архітектора, місце встановлення скульптури є дуже вдалим - планується встановити пам`ятник у сквері біля торгового центру «Копілка» (на розі вулиць Велика Перспективна/ Соборна/ Ушакова).


Встановлення планується за ініціативи Громадсько-просвітницького товариства «Православна церква», яке збирає кошти власними силами, одним з найбільших меценатів є ПРАТ «Гідросила ГРУП».


«Ми вважаємо, що подібні скульптури необхідні нашому місту, як і країні в цілому. Упевнені також у тому, що це сприятиме культурному розвитку нашого міста, у тому числі архітектурному», - зазначив Юрій Титов - генеральний директор ПРАТ «Гідросила ГРУП».


1565Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: