Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/14/u-kropivnitskomu-meshkantsi-avariinogo-budinku-z-ostrahom-chekajut-silnih-moroziv.htm
новини, 14 грудня 2018

У Кропивницькому мешканці аварійного будинку з острахом чекають сильних морозів (ВІДЕО)



Комісія комунальників з’ясувала – дім почав просідати через підземні води та підтоплений каналізацією підвал - повідомляє Сніжана Юр'єва, "5 канал"


У Кропивницькому мешканці багатоквартирного будинку побоюються залишитися взимку в аварійних помешканнях, адже будівля руйнується на очах. Бідкаються – вперше почули тріск у стінах ще півроку тому. Тоді комунальники зафіксували руйнування і забули. Тож мешканці звернутися до журналістів.


У квартирі Інни Жук перша тріщина на стелі з’явилася у березні. Згодом такими ж вкрилися стіни інших кімнат. У квартирі перекосило двері. На балкон двері не зачиняються взагалі, каже жінка.


Потріскані стіни й стеля і у сусідній квартирі Людмили Негрі.


В аварійному будинку 32 квартири. Тріщинами пішли стіни в кожному другому помешканні – скаржаться люди. Вони побоюються, що взимку від перепадів температур будинок завалиться. У комунальників нерви міцніші.


"Вони прийшли і сказали – та у вас напевно так і було. А потім, та це не тріщини, ну це візерункові або як вони кажуть, маленькі – це не страшно. А вони більші і більші. Потім вони прийшли поставили нам маячки", – пригадує мешканка будинку Людмила.


Комісія комунальників з’ясувала – дім почав просідати через підземні води та підтоплений каналізацією підвал.


У Кропивницькому житлово-комунальному управлінні запевняють – про проблему мешканців аварійного будинку не забули.


"Встановлені маяки свідчать про те, що технічний стан будинку стабільний, подальшої деформації не існує. Звісно зараз не самий гарний період для будівництва. Тому я вважаю, що ці роботи краще проводити в сезон. Коли будуть сприятливі погодні умови", – пояснила т.в.о. начальника управління ЖКГ міськради Кропивницького Тетяна Савченко.


За попередніми підрахунками, на капітальний ремонт будівлі потрібно близько півтора мільйона гривень. Мешканці чекають, що їх міська рада закладе в бюджет наступного року. Люди сподіваються, що до того часу їхній будинок вистоїть.



2599Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: