Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/14/na-kirovogradschini-shkoljari-diznavalis-jak-ne-zagubitis-u-riznomanitnosti-isnujuchih-profesii.htm
новини, 14 грудня 2018

На Кіровоградщині школярі дізнавались, як не загубитись у різноманітності існуючих професій


Відомо, що коли людина працює з задоволенням, вона не помічає ні часу, ні втоми. Якщо вибір професії правильний, тоді в житті можна розраховувати на успіх. Як визначитися у величезній різноманітності існуючих професій? Як уникнути помилок і розчарувань при виборі майбутньої трудової діяльності? На ці та інші питання шукали відповіді учні Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості повідомляють у відділі активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Під час профорієнтаційного уроку учні ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу–можу–треба». Олена Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділуактивноїпідтримки безробітних, Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, розкрила зміст усих позицій формули та те, як їх виявити.Вона зазначила, що перша складова цієї формули «ХОЧУ» – це ваші бажання, але щоб їх зрозуміти, виділити головне, необхідно знати види та напрямки діяльності, друга складова «МОЖУ» – це нахили, здібності, захоплення, а третя складова формули «ТРЕБА» – основне питання щодо того, чи потрібна обрана професія або спеціальність на ринку праці, чи є перспектива працевлаштування після навчання, адже заради цього і прикладаються всі зусилля, складаються плани, вимальовуються мрії та бачення майбутнього.


«Для того, щоб краще дізнатися про свої професійні інтереси та рівень інтелектуального розвитку,ви можете пройти дистанційне тестування на платформі з професійного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Крім того, ви також можете взяти участь у профорієнтаційному проекті Кіровоградського обласного центру зайнятості «Стань студентом на один день», що дозволить безпосередньо познайомитися з навчальними закладами Кропивницького, спеціальностями та умовами вступу, особливостями навчання тощо», – розповіла Олена Клочко.


Також учні обговорили перспективні та сучасні професії, найбільш поширені помилки під час вибору професії та кроки щодо того, як їх уникнути, як досягти кар’єрного успіху.


За участі психолога районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Олександрійської районної ради Яни Кобець, для учнів школи відбувся семінар «Запобіганнянелегальній трудовій міграції, торгівлілюдьми, експлуатації дитячої праці».Школярів було ознайомлено з поняттям «дитяча праця», законодавчо-нормативною базою, спрямованою на протидію торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці, трудовим законодавством.


«Від того, наскільки правильно людина обере свій професійний шлях, залежить, яке місце в суспільстві вона займе. Разом зі своїми інтересами та побажаннями необхідно враховувати ще і власні можливості та потреби ринку праці»,– наостанок наголосила Олена Клочко.



1106Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: