Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/12/poroshenko-dav-poradu-kerivnitstvu-ukrposhti-schodo-zakrittja-viddilen-u-selah.htm
новини, 12 грудня 2018

Порошенко дав пораду керівництву “Укрпошти” щодо закриття відділень у селах


Президент Петро Порошенко заявив, що "наполегливо радить" керівництву "Укрпошти" переглянути власну позицію  щодо закриття відділень у сільській місцевості та звільнення листонош, пише "Українська правда". 


Про це він сказав під час зустрічі з представниками "Укрпошти" та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном у середу.


"Я вам наполегливо раджу переглянути власну позицію і дуже раджу, щоб порада президента була почута", - звернувся Порошенко до керівництва "Укрпошти".


 У жовтні я поставив завдання Гендиректору "Укрпошти", - не допустити збільшення тарифів на доставку пенсій. Це не має вплинути на пенсійне забезпечення найвразливіших верств населення і має бути підписана Угода "Укрпошти" з Пенсійним фондом щодо гарантування доставки пенсій.


За його словами, він ініціював внесення до держбюджету 500 мільйонів гривень, які би компенсували збитки "Укрпошти" для доставки пенсій.


"Також наказую припинити звільнення листонош. На сьогоднішній день ці 500 млн грн дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош", - заявив президент


На його думку, для людини похилого віку - це єдиний зв'язок зі світом.


Наказую припинити звільнення листонош. На сьогоднішній день 500 млн грн дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош. Бо це непросто доставка пенсій, доставка газет. Можливо для людини похилого віку - це єдиний зв'язок зі світом


Він наказав міністру інфраструктури Володимиру Омеляну проконтролювати питання із доставкою пенсій, збереженням відділень пошти та забезпеченням зарплат листонош.


Президент додав, що вже за два тижні хоче побачити відповідні пропозиції щодо цього питання.


Як повідомлялося, раніше уряд погодився профінансувати доставку пенсій, і для цього у проекті державного бюджету на 2019 рік закладено 500 мільйонів гривень на оплату праці листонош, які доставляють пенсії.


Голова компанії Ігор Смілянський раніше заявив, що з січня 2019 року "Укрпошта" закриє до 7 тисяч поштових відділень, якщо не буде підвищено тариф за послуги доставки пенсій.


Раніше ЕП повідомляла, що від доставки пенсій населенню "Укрпошта" цього року зазнала 1 млрд гривень збитків.


Водночас "Укрпошта" за три квартали 2018 року збільшила чистий дохід від реалізації продукції за основними напрямками діяльності на 27,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


1281Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: