Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/11/na-kirovogradschini-sluzhbi-zainjatosti-tisno-spivpratsjujut-z-otg.htm
новини, 11 грудня 2018

На Кіровоградщині служби зайнятості тісно співпрацюють з ОТГ


Про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її роботі, створення нових робочих місць, організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру йшла мова під час робочої зустрічі директора Компаніївської районної філії обласного центру зайнятості Юрія Орленка з представниками органів місцевого самоврядування Голубієвицького старостату та роботодавцями, які здійснюють господарську діяльність на території громади - повідомляє Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


У ході конструктивного діалогу обумовлено шляхи співпраці районної філії обласного  центру зайнятості та Компаніївської об’єднаної територіальної громади у напрямку реалізації програми зайнятості населення.


Зі слів старости Сергія Савчука зайнятість мешканців територіальної громади є одним із першочергових завдань, адже утворення таких громад покликане сприянню поліпшення добробуту кожної людини. Зазначив, що об’єднана територіальна громада створена у жовтні місяці  минулого року, проте є вже результати спільної роботи зі службою зайнятості. В наступному році заплановано залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру безробітних мешканців громади. «Таким чином, у кожного безробітного з’явився шанс отримати не лише додаткову матеріальну підтримку, але й внести свій вклад у розвиток і добробут свого населеного пункту», – відзначає староста громади.


Сергій Савчук зауважив, що робота у даному напрямку буде продовжуватися і в наступному році. Досягнуто домовленості про організацію та проведення у 2019 році громадських робіт на території сіл Голубієвичі та Антонівка.


Цього ж дня, Ю. Орленко провів ділову зустріч із директором Голубієвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталією Сільвейстровою, під час якої узгодили питання співпраці щодо організації та проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю.


«Необдуманий вибір професії призводить до того, що випускники шкіл, професійно-технічних, вищих навчальних закладів не можуть працевлаштуватись за здобутою освітою, і як наслідок стають клієнтами  служби зайнятості», – відмітив Ю. Орленко. Повідомив, що віднедавна запрацював  профдіагностичний комплекс «Веб-базована платформа для  он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». 


Система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною, усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, якщо існує потреба у виборі(зміні) професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, оцінці власних здібностей, саморозвитку та ін. За результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно особистісних інтересів та схильностей, із зазначенням відсотка відповідності.


Учасники ділової зустрічі були одностайні в тому, що використання сучасних ресурсів розширює можливості якісної допомоги  у виборі чи зміні професії тим, хто її потребує. Тож було домовлено про проведення для педагогічних працівників інформаційного семінару, на якому буде презентована зазначена платформа, адже проведення якісної профорієнтаційної роботи у школах сьогодні – попередження безробіття завтра.



 

1258Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: