Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/10/v-oleksandrii-vidbulas-ekskursija-do-profesiinogo-litseju.htm
новини, 10 грудня 2018

В Олександрії відбулась екскурсія до професійного ліцею


Сьогодні працювати за робітничою професією – престижно та перспективно, а майбутнє ринку праці полягає у вихованні нового покоління кваліфікованих робітничих кадрів. Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутньої професії. Саме від правильності обраної професії буде залежати, як складеться життя потім. Професія визначить у майбутньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а яку професію варто здобувати взагалі. Саме з такою метою фахівцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості було організовано презентацію Державного навчального закладу«Олександрійський професійний ліцей». Даний захід проходив в рамках місячника профорієнтації молоді «Твоя кар’єра починається сьогодні - повідомляє Олена Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Розпочав захід директором Олександрійського профліцею Костянтин Мужиков, який не тільки розповів про історію створення навчального закладу, ай організував цікаву та змістовну екскурсію навчальними кабінетами та майстернями. Школярі мали змогупознайомитися з професіями кухаря, кондитера, офіціанта, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, електрослюсаря, слюсаря з ремонту автомобілів, електрозварника ручного зварювання, штукатура, лицювальника-плиточника, обліковця з реєстрації бухгалтерських даних тощо.


Екскурсія супроводжувалася цікавими майстер-класами, які не залишили байдужими нікого з гостей. Керівник закладу звернув увагу на капітально відремонтований затишний гуртожиток та додав,що проживання у ньому безкоштовне. Крім того успішно навчаючись у ліцеї, учні також отримують стипендію.


Таким чином, проведення екскурсій до професійних навчальних закладів допомагає учням у формуванні уявлення про майбутню професію та є дієвим чинником у пропагуванні робітничої праці – цікавої, творчої та затребуваної.


         


1978Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: