Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/10/spozhivachi-zaborguvali-kirovogradteplu-maizhe-240-mln-grn.htm
новини, 10 грудня 2018

Споживачі заборгували "Кіровоградтеплу" майже 240 млн грн


Підприємство звертається до  керівників міських установ і організацій,  мешканців міста Кропивницького із нагадуванням про необхідність неухильного дотримання платіжної дисципліни , проведення щомісячних розрахунків за послуги з теплопостачання,  недопущення накопичення  поточної   та негайної сплати наявної заборгованості за теплопостачання!

     

Саме від дотримання вищезазначених  вимог залежить стан проходження опалювального сезону у нашому місті, саме  належний  рівень  розрахунків споживачів   забезпечує у поточному опалювальному сезоні своєчасне отримання номінацій на природний газ та стабільну роботу  теплопостачального підприємства у штатному режимі, повідомляє адміністрація підприємства.

     

Нагадуємо, що розрахунки підприємства  за спожитий природний газ здійснюються   відповідно до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 №217:   тобто    усі кошти, що надходять  як плата за теплову енергію від споживачів, розподіляються згідно з нормативами, розрахованими відповідно до п. 15-26  Порядку, і перераховуються в частині вартості:


- природного газу - на рахунок постачальника природного газу із спеціальними обов’язками;


- послуг з транспортування природного газу - на рахунок оператора газотранспортної системи;


- послуг з розподілу природного газу - на рахунок оператора газорозподільної системи;

      

Списання коштів за спожитий природний газ (його транспортування та розподіл) здійснюється у безспірному та автоматичному порядку банківською установою,  рівень списання грошових коштів на користь суб’єктів ринку природного газу складає більше 80% від загальних надходжень підприємства на рахунки зі спеціальним режимом використання, залишок коштів спрямовується  на поточний рахунок теплопостачального   підприємства.

     

ДП «Кіровоградтепло» має номінації на природний газ на грудень 2018 року, але викликає занепокоєння негативна тенденція  різкого зниження рівня розрахунків та збільшення рівня заборгованості споживачів    з початку поточного опалювального сезону.

      

Станом на 7 грудня 2018 року  заборгованість перед підприємством складає майже 240 млн. грн., в тому числі:


населення – 63,2 млн. грн..

пільги  і субсидії  - 11,6 млн. грн.,

бюджетні установи – 5,0 млн. грн.,

госпрозрахункові організації – 1,5  млн.

різниця в тарифах для населення -123,0 млн. грн.

різниця в тарифах для бюджетних установ – 35,6 млн. грн.

     

Рівень розрахунків споживачів протягом жовтня -  листопада 2018 року становить лише 58,5 %  ( при необхідних 78%),  при цьому критично низьким є рівень розрахунків населення –  1 % !

     

Якщо   ситуація  щодо   неплатежів   не буде урегульована найближчим часом, місто  гарантовано  матиме  проблеми із теплопостачанням на початку 2019 року через відсутність номінацій на природний газ.   

     

Поточний опалювальний період дуже складний, і це стосується не тільки нашого міста. Проблеми зношених тепломереж, їх пориви, розбалансування систем теплопостачання спостерігаються на багатьох підприємствах теплоенергетики.

      

Для забезпечення споживачів теплом, оперативного усунення аварійних ситуацій, проведення налагоджувальних робіт аварійно-ремонтні служби ДП «Кіровоградтепло»  працюють цілодобово, у понаднормований час, у вихідні дні. Але   ми повинні розуміти, що стабільний  перебіг  опалювального сезону залежить  не тільки від теплопостачального підприємства, а й від своєчасних розрахунків усіх споживачів, відповідальності керівників міських  установ і  організацій та  мешканців міста.

     

Тому закликаємо -  терміново погасіть наявну заборгованість!

         

Сплатити заборгованість без комісійного збору споживачі підприємства можуть безпосередньо в касі абонентного відділу  з  понеділка по четвер   з 8.00 до 17.00 ( у п’ятницю до 16.00) за адресою: вул. Гришина (Кутузова ) 23/16 (2 поверх)., Телефони для довідок: 56-15-02, 56-15-19.

                 



981Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: