Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/07/u-golovanivsku-vidkrili-navchalno-praktichnii-tsentr-dlja-elektromonteriv.htm
новини, 7 грудня 2018

У Голованівську відкрили навчально-практичний центр для електромонтерів


Учора, 6 грудня, на базі професійно-технічного училища № 38 у смт Голованівськ відбулося відкриття навчально-практичного центру за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» - повідомляє Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


У заході взяли участь перший заступник голови Кіровоградської  обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвський, голова районної ради Богдан Кучмій, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян, а також директори професійно-технічних училищ області,  представники управління освіти, науки, молоді та спорту  обласної державної адміністрації, роботодавці району та інші соціальні партнери.


 «У Голованівську відкрили нову сторінку в історії підготовки кваліфікованих робітників. Сьогодні область по-справжньому турбується про професійну освіту. Свідченням цього є відкриття навчально-практичного центру у Голованівську, успішна робота центру з підготовки трактористів, відкритого рік тому у Бобринці, нова лабораторія вартістю 1 млн. грн. у ПТНЗ № 8 м. Кропивницького, розбудова ПТУ у Малій Висці, інших населених пунктах області», – наголосив Сергій Коваленко.


За виділені державою 630 тисяч гривень повністю оновлено матеріально-технічну базу для навчального процесу: придбано більше 270 одиниць обладнання, устаткування, інструментів та матеріалів. Ще 260 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету на капітальний ремонт приміщення. Тож учні голованівського училища мають змогу опановувати професію електромонтера у світлих, просторих, теплих та обладнаних майстернях.


У свою чергу Богдан Стоян окреслив аспекти співпраці служби зайнятості області та навчального закладу, зокрема у напрямку проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, організації професійного навчання дорослого населення із числа безробітних, та діяльності у напрямку сприяння у працевлаштуванню випускників на підприємства, щ потребують працівників за цією професією.


Учасники заходу мали можливість ознайомитися із матеріально-технічною базою училища, зокрема відвідали електромонтажну майстерню, спеціалізовані кабінети теоретичного навчання, спеціально оснащені лабораторії, учбовий, спеціально обладнаний полігон для електромонтерів та ін.


      

1812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: