Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/07/na-kirovogradschini-za-pidtrimki-programi-dobre-ob-ednani-gromadi-vtiljuvatimut-9-proektiv.htm
новини, 7 грудня 2018

На Кіровоградщині за підтримки програми DOBRE об’єднані громади втілюватимуть 9 проектів



За результатами конкурсу грантів «Місцеві ініціативи для розвитку громад», що відбувався у рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» за підтримки Програми DOBRE, на Кіровоградщині було підтримано 9 проектів соціальної дії із загальним бюджетом близько 400 тис. грн. - інформує  Ірина Ткаченко


Серед переможців першої хвилі конкурсу – проекти «Історії активних жінок Маловисківської ОТГ» (Громадська організація молодих освітян «ДієVO») та «Університет срібного віку», який успішно реалізовується ГО «Центр територіального успіху» в Бобринецькій міській ОТГ.


Проекти-переможці другої хвилі конкурсу: «Кінотеатр під відкритим небом» (ГО «Центр територіального успіху»), «Бібліотека свободи» (ГО «Мистецька Бобринеччина»), «Розвиток туризму – майбутнє громади» (ГО «Бобринець історико – культурна спадщина – туристична»), Бобринецька міська ОТГ; «Молодіжний центр на базі гімназії» (Громадська організація молодих освітян «ДієVO» у партнерстві з гімназією), «Смітити не можна, сортувати» (ініціативна група з села Олександрівка), «Авіаційні містки між минулим та сучасним: перші кроки» (ГО «Простір ідей»), Маловисківська ОТГ; «Active community» (молодіжний парламент, Новоукраїнська ОТГ). Проекти були підготовлені як громадськими організаціями, так й ініціативними групами, а заплановані заходи поширюватимуться на центри громад та села ОТГ.


Навчання громад здійснює Cпілка «Громадські ініціативи України», яка є регіональним партнером в реалізації проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) на Кіровоградщині.


«Громади Маловисківської, Новоукраїнської та Бобринецької міської ОТГ в рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» опановували проектний менеджмент, поглиблювали свої знання про інструменти участі, відвідували різнопланові заходи, які проводила Спілка «Громадські ініціативи України». Як результат – маємо сильні проекти від громадських організацій ОТГ та ініціативних груп, які отримали підтримку DOBRE. Кожен проект  передбачає цікаві заходи в громадах, спрямовані на вирішення різних проблем та посилення локальних голосів активних громадян, а також співпрацю з органами місцевого самоврядування. Тематика підтриманих проектів – створення культурних, освітніх та медійних платформ, активізація молоді, освіта дорослих, розвиток туризму тощо» (Ірина Ткаченко, координаторка проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос», яка є членом Спілки ГІУ).


Зокрема 24 листопада у Кропивницькому відбувся семінар для координаторів проектів та проектних команд. У програмі зустрічі – знайомство з вимогами до звітності, інструктажі щодо адміністрування проектів, а також спілкування з експертами – журналісткою Світланою Дубиною, яка розкрила дієві підходи щодо медійного позиціонування проекту, та Наталією Соловйовою, художницею, архітекторкою, яка поділилася практичними порадами щодо втілення проектів туристичного спрямування. Семінар став платформою для обміну досвідом між громадами, адже тематика проектів різноманітна і досвід їх написання та втілення є актуальними для інших громад.


«Як зазвичай, Програма DOBRE та ментори СПІЛКИ ГІУ нас надихають на роботу задля покращення життя людей в наших громадах. Навчання об’єднало багатьох активних людей з Маловисківської, Новоукраїнської, Бобринецької громади, які мають гарні ідеї. Ви створили потужний майданчик для комунікації небайдужих ініціативних людей!", – поділилася враженнями Леся Постолюк з Маловисківської ОТГ.


Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.


Нагадаємо, наразі до списку громад-партнерів Програми DOBRE входять вісім ОТГ з Кіровоградщини: Новоукраїнська ОТГ, Маловисківська ОТГ, Бобринецька міська територіальна об’єднана громада, Дмитрівська сільська ОТГ, Новопразька селищна ОТГ, Смолінська селищна ОТГ, Помічнянська ОТГ, Компаніївська селищна ОТГ.



      

2060Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: