Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/07/kropivnitski-rjatuvalniki-proveli-kvest-dlja-uchniv-shkoli-1-foto-.htm
новини, 7 грудня 2018

Кропивницькі рятувальники провели квест для учнів школи №1 (ФОТО)



6 грудня фахівці Служби порятунку провели для учнів загальноосвітньої школи №1 м. Кропивницький захопливу та рухливу гру-змагання у формі квесту. Важлива інформація та навички щодо безпечної життєдіяльності найкраще засвоюються дітьми саме у вигляді цікавої та повчальної гри - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Квест організований відповідно до тематики правил безпеки у зимовий період та проходить таким чином, щоб школярі могли проявити кмітливість, вправність, а також отримали корисні навички та знання, які знадобляться їм впродовж усьго життя.


Відповідно до правил квесту, команди-учасниці повинні за маршрутними листами пройти 6 станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. Наприклад, станція «Привітальна» вимагає цікаво представити свою команду. 


«Перша допомога» –  правильно надати допомогу «потерпілому» відповідно до завдання медичного працівника. Етап «Поетичний» теж непростий: необхідно проявити креативність, склавши тематичні віршовані рядки. «Загадкова» – назва говорить сама за себе, адже завдання полягає у відгадуванні загадок.


На станції «Рятувальна» необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти якомога швидше із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.


Як показує практика, подібні заходи розважають та навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності, вони ще й пропагують професію рятувальника, адже прагнення знайти справу свого життя виявляється ще у дитячому віці.


                      

1618Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: