Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/06/v-ukraini-vprovadjat-novii-vid-sotsdopomogi.htm
новини, 6 грудня 2018

В Україні впровадять новий вид соцдопомоги


Для осіб, котрі доглядають за дітьми з тяжкими захворюваннями, але ще не мають групу інвалідності, з 1 січня 2019 року виплачуватиметься соціальна допомога, повідомляє "Українська правда". 


Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, виступаючи на засіданні уряду в середу, передає "Укрінформ".


"З 1 січня 2019 року запроваджується новий вид соціальної допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі захворювання, але яким ще не встановлена інвалідність", - сказав Рева.


Він уточнив, що відповідний закон було ухвалено за ініціативою низки народних депутатів, і Міністерство соціальної політики його повністю реалізовує.


"Урядом на минулому засіданні затверджено порядок надання такої допомоги. Це ще один важливий крок за підтримки державою сімей, які цього найбільше потребують", - наголосив міністр соціальної політики.


Водночас він зауважив, що "у наступному році прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищується на 9,4%, і становитиме з грудня наступного року 1638 грн на місяць".


Відповідно, зазначив Рева, зростатимуть розміри державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.


Як повідомлялося, у середу спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про державний бюджет на 2019 рік.


896Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: