Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/12/05/zmini-finansuvannja-urjadovoi-programi-dostupni-liki-v-2019-rotsi.htm
новини, 5 грудня 2018

Зміни фінансування урядової програми «Доступні ліки» в 2019 році


З 1 квітня 2019 року урядова програма «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров`я і з часом рецепти на ліки стануть електронними. Потенційно збільшиться кількість аптек у програмі, а пацієнти зможуть отримувати ліки ще швидше і зручніше. За рецептом пацієнт зможе отримати ліки незалежно від місця проживання у будь-якій аптеці, яка підписала договір зі вищевказаною службою. Також з 1 квітня 2019 року зміниться принцип фінансування програми. Замість розподілу коштів субвенції по регіонах працюватиме Національна служба здоров`я; діятиме прямий контракт між вказаною службою та аптекою, повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Незмінним залишиться головний принцип програми – забезпечення пацієнтів ефективними, якісними і безпечними ліками безоплатно або з незначною доплатою. Нагадуємо, що нині відповідно до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2018 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03.08.2018 №1446) - це 261 препарат (з них 59 – безоплатних) для лікування серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми, діабету ІІ типу.


У разі виявлення порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню, а також стягнення плати за лікарські засоби, що повинні відпускатись безкоштовно, громадяни можуть звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, тел.: (0522) 24 63 36. У зверненні обов’язково вказується найменування суб’єкта господарювання, його місцезнаходження та додаються наявні у заявника документи чи їх копії, які підтверджують його взаємовідносини з цим суб’єктом господарювання та/або вказують на порушення його законних прав (платіжні документи тощо).



804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: