Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/20/multfilmi-audio-turi-foto-dokumentalne-kino-ta-vizualni-instaljatsii-vlasnoruch-stvorjuvali-shkoljari.htm
новини, 20 листопада 2018

Мультфільми, аудіо-тури, фото, документальне кіно та візуальні інсталяції власноруч створювали школярі

Як створити мультфільм з пластиліну? У чому особливість зйомки документального кіно? Чому фотографії – це не фоточки? Як запустити лазерне шоу на п’ятиповерхову будівлю? Чому важливо слухати світ навколо? На ці та інші питання шукали відповідь учасники таборівки «Indie Media Camp», яка цього листопада вже другий рік поспіль пройшла неподалік Києва -  за підтримки Посольства США в Україні.

Ініціатори таборівки – Елла Штика та Дмитро Тяжлова, - переконані, що сучасна молодь потребує місця для вільного спілкування із однолітками із різних міст України, де можна навчитися висловлювати свої погляди за допомогою різних мистецьких та медіа-методів.

Учасники з різних міст України об’єдналися, аби отримати знання про розмаїття спільнот та їх мирне співіснування, урбанізм та учасництво містян в житті міста, дізнатись про новітні медіа та попрактикувати спільну творчість. Цього року на кем приїхали понад півсотні школярів та школярок із таких міст, як Кременчук, Краматорськ, Кропивницький, Кривий Ріг, Херсон, Запоріжжя, Суми та Слов’янськ.

Підлітки взяли участь в майстер-класах з відео, анімації, фотографії, відеомапінгу та розробляли свій перший аудіо-тур. Вони не тільки отримали знання про розмаїття спільнот та їх мирне співіснування, але й дізналися про новітні медіа та практикували спільну творчість.

Учасниками з міста Кропивницький, що були обрані шляхом конкурсного відбору, стали Михайло Громовий, Ольга Антошко, Віталій Барзіков, Діана Стецюк, Аміна Сасейі, Олексій Дурач, Катерина Місько та Валерія Романюк.

- Я раніше думав про те, щоб стати істориком, але після участі у таборівці та роботи у секції документального кіно почав задумуватися про те, щоб вступити на спеціальність режисера
, - ділиться планами Михайло Громовий.

Тренерами таборівки виступили Родіон Шуб, керівник анімаційної студії «Ridni animation», Катерина Радченко, кураторка проекту «Odessa//Batumi Photo Days», Євгеній Ващенко, засновник студії «v4w.enko» і Євген Насадюк, студія аудіо-турів «Pic pic», а також режисери Дмитро Тяжлов (Україна) та Іззі Ченг (США).

- Я і раніше любила малювати, але на таборівці вперше створювала мультфільм разом із новими друзями, і вже придумала нового героя, про якого створюватиму історії, - розповідає Ольга Антошко.

Зважаючи на успіх двох таборівок у 2017 та 2018 роках, варто очікувати, що ця традиція буде продовжена у наступному році. Тому заходьте на сторінку Indie Media Camp, підписуйтеся, слідкуйте за анонсами та беріть участь у конкурсі.


2807Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: