Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/20/innovatsii-sluzhbi-zainjatosti-na-dopomogu-pedagogichnim-pratsivnikam.htm
новини, 20 листопада 2018

Інновації служби зайнятості на допомогу педагогічним працівникам


У рамках проведення обласного Місячника профорієнтації для молоді «Твоя кар’єра починається сьогодні»  фахівцями Онуфріївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для педагогічних працівників Онуфріївській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено інформаційний семінар.


Розпочинаючи семінар фахівець з профорієнтації  районної філії Вадим Крамаренко наголосив, що непоодинокими є випадки коли необдуманий вибір професії призводить до того, що випускники професійно-технічних, вищих навчальних закладів не можуть працевлаштуватись за здобутою освітою, і як наслідок стають клієнтами служби зайнятості.


«Профорієнтаційна робота сьогодні є обов’язковою складовою шкільного життя, оскільки вибір конкретної професії – завдання складне і не завжди під силу підлітку, тому шкільний вчитель може не тільки допомогти зробити конкретний вибір, але й протягом декількох років цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб діти, починаючи зі шкільної лави, добре орієнтувалися в світі професій, зокрема актуальних в районі та регіоні загалом. Для цього необхідно поступово та цілеспрямовано вводити дітей у світ професій, давати необхідну інформацію, використовуючи при цьому нові методики», - зазначив В.Крамаренко.


Тож, для проведення ефективної комплексної профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді фахівці районної філії тісно співпрацюють з педагогічними працівниками навчальних закладів району.


У  рамках семінару відбулася презентація профдіагностичного комплексу «Веб-базована платформа для он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа».


В. Крамаренко зауважив, що відтепер система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною, усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн  форматі  без відвідування центру зайнятості, якщо існує потреба у виборі(зміні) професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, оцінці власних здібностей, саморозвитку та ін. Програма заснована на діагностиці. За результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно особистісних інтересів та схильностей, із зазначенням відсотка відповідності.


Учасники  заходу переконалися в тому, що використання сучасних ресурсів розширює можливості якісної допомоги  у виборі чи зміні професії тим, хто її потребує.


691Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: