Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/09/za-nezakonnu-rubku-derev-porushniki-viplatili-ponad-1-5-mln-grn-shtrafu.htm
новини, 9 листопада 2018

За незаконну рубку дерев порушники виплатили понад 1,5 млн. грн. штрафу



Таку інформацію повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ковтунов - повідомляє сайь Кіровоградської ОДА.


За його словами, особливої уваги напередодні опалювального сезону, потребує питання запобігання несанкціонованим рубкам у полезахисних смугах.


Так, протягом ІІ кварталу 2018 року, районними підрозділами лісового та мисливського господарства, проведено 618 рейдів, за підсумками яких виявлено 18 порушень та нараховано більше 1 млн. грн. збитків, стягнуто 35319 грн. Відкрито 3 кримінальні провадження.


Крім цього, Державною екологічною інспекцією в області за вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 9 порушників, на яких накладено штрафи на загальну суму більше 1,5 млн. грн., які стягнуто в повному обсязі.


Більше 2,5 млн. грн. шкоди завдано в результаті незаконної рубки дерев на території Новомиргородського району вздовж залізниці (відділ Шевченко-Помічна, ст.Капітанівка). За даним фактом матеріали передані до прокуратури Кіровоградської області та внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Олександр Ковтунов зауважив, що лише Знам’янська та Новоукраїнська райдержадміністрації заявляють про випадки несанкціонованих рубок у районах. Усі інші території надають типові відписки про відсутність скарг громадян, в той час, коли до облдержадміністрації та контактного центру надходили звернення громадян щодо рубок в Благовіщенському, Онуфріївському, Гайворонському, Новоархангельському районах. Тож на переконання посадовця, керівники територій мають відповідальніше ставитись до зазначеного питання, щоб загальнообласний План спільних заходів департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Управління захисту економіки в Кіровоградській області, Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області по запобіганню незаконним рубкам у лісах, полезахисних смугах Кіровоградської області на 2017 – 2020 роки був не просто одним із номінальних документів, а одним із реальних механізмів розв’язання зазначеної проблеми.


повідомляє Удаление деревьев

1191Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: