Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/09/bjudzhet-i-efektivnist-iogo-vikoristannja-obgovorili-sogodni-na-kirovogradschini.htm
новини, 9 листопада 2018

Бюджет і ефективність його використання обговорили сьогодні на Кіровоградщині


Про планування бюджету і контроль за їх використання говорили сьогодні, 9 листопада, представники органів місцевого самоврядування -  члени АМУ  на практикумі, що відбувся у міській раді міста Кропивницького - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ


Питання грамотного і ефективного планування бюджету на наступний рік сьогодні чи не найголовніше завдання органів місцевого самоврядування різних рівнів. Тож учасниками практикуму стали представники міських, селищних, сільських рад з усієї області.


Протягом практикуму модератор, начальник управління фінансів Міської ради міста Кропивницького Любов Бочкова. звернула увагу на головні чинники, які дозволять громаді розвиватись. Зокрема,  збільшувати дохідну частину  при цьому проводити адекватний моніторингу та оцінки ефективності виконання бюджетних  програм.


«Залишаються ризики незабезпеченості фінансовими ресурсами місцевих бюджетів різних рівнів в частині виконання власних і делегованих  повноважень. Це пов’язано, в першу чергу, із недостатніми обсягами трансферів на такі важливі галузі як медицина та освіта» - зауважила Любов Бочкова.


Цікавими для аудиторії стали питання підготовчого процесу складання кошторису, що мають бути викладені у  проектах рішень і оприлюднені.


Впродовж практикуму Анатолій Абрамов, наголосив на тому, що спільна позиція усіх членів АМУ дала можливість місцевим бюджетам отримати додаткове фінансування із резервного фонду в якості медичної субвенції.


«Наразі, мова йде про  1,5 мільярда гривень по всій Україні , із яких. Кіровоградщина отримає в майже 25 мільйонів гривень медичної субвенції і ще понад  12,5мільйонів з резерву. Тепер ви маєте ухвалити зміни до своїх бюджетів, щоб кошти за механізмом субвенції отримали всі медичні заклади.» -  зазначив Анатолій Абрамов.


Під час практикуму відбувся обмін досвідом з питань формування бюджету у вже створених ОГТ та тих, хто тільки з нового 2019 року повноцінно працюватимуть в умовах децентралізації.


        

897Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: