Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/08/gromadski-aktivisti-doluchilisja-do-obstezhennja-zelenih-nasadzhen-u-kropivnitskomu.htm
новини, 8 листопада 2018

Громадські активісти долучилися до обстеження зелених насаджень у Кропивницькому


У середу, 7 листопада, у Кропивницькому відбулося виїзне засідання комісії з обстеження зелених насаджень обласного центру. Цього разу  спільно з  фахівцями стан дерев по вулиці Київській проінспектували і активісти громадської організації “Озеленення Кропивницький” - повідомляє сайт МРК.


У роботі комісії. Яку очолила  начальник сектору екології та природоохоронної діяльності управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради Галина Негода, взяли участь начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта, його заступник Олександр Брюховецький, головний спеціаліст відділу будівництва та благоустрою головного управління ЖКГ Тетяна Криворучко та головний інженер комунального підприємства “Благоустрій” Віктор Івашина.


Додаткове виїзд комісії у цей мікрорайон міста відбувся на прохання громадських активістів: вони мали бажання упевнитися, чи усі 89 дерев, які потрапили до акту дефектації за результатами минулого засідання, підлягають заміні. Активісти разом із фахівцями обстежили половину  усіх дерев, запланованих для відновлення,  на ділянці  між будинками  №5 та №51.


-  Рішення комісії по заміні кожного дерева  мають для того підстави, - зауважила Галина Негода. - Відповідно до акту обстеження протягом вересня-жовтня було виконано роботи із видалення 19 дерев за відповідними адресами по вулиці Київській. За цими ж адресами було висаджено 16 дерев. За двома адресами, де знесено 3 дерева, було висаджено лише по одному. Обумовлено це тим, що мешканці сусідніх будинків були згодні з видаленням старих дерев, але проти висадження нових. На сьогодні поки не стоїть питання тотального видалення дерев по вулиці Київська, питання їх заміни вирішуватиметься послідовно.


За словами Галини Негоди, відповідно до профільної програми головного управління ЖКГ, видалення та відновлення зелених насаджень по вулиці Київській відбуватиметься поступово, протягом двох років: восени здійснюватиметься видалення, а висадження нових дерев заплановано на весну. Фахівець зауважила, що для озеленення вулиці було обрано клен гостролистий, оскільки з усіх порід дерев він є найбільш стійким до шкідливих викидів і добре приживається у складних умовах. Галина Негода відзначила, що посадковий матеріал має вік 12 років, добре укомплектований, з шаром грунту, що забезпечує практично 100% приживлюваність дерева.


- Багато дерев на території міста вже досягли вікової межі, але саме на наш час припала послідовна їх заміна, - зазначила Галина Негода. - Тому завдяки програмі головного управління ЖКГ “Розвиток та збереження зелених насаджень” заплановано багато вулиць обласного центру для озеленення. Дерева вже висаджені по вулицях Велика Пермська, Добровольського, Михайлівська, Київська.



Необхідно відзначити, що за результатом спільного обстеження дерев, громадські активісти змогли позначили лише  два дерева, заміна яких, на їхню думку, під питанням. У той же час, представник підприємства – балансоутримувача зелених насаджень КП «Благоустрій» пообіцяв, що без погодження з активістами дерева зноситися не будуть.



1660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: