Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/25/u-kropivnitskomu-vidbulas-naukovo-praktichna-konferentsija-1030-rokiv-vid-hreschennja-rusi-ukraini-.htm
новини, 25 жовтня 2018

У Кропивницькому відбулась науково-практична конференція "1030 років від Хрещення Русі-України"


Етапи становлення та роль християнства в українському державотворенні сьогодні обговорювалися учасниками науково-практичної конференції "1030 років від Хрещення Русі-України", що відбулася в приміщенні академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Конференція відбулася за ініціативи управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Серед учасників: представники релігійних організацій області, науковці вищих навчальних закладів обласного центру, студенти, громадськість.


"Прийняття християнства – цивілізаційний, європейський вибір князя Володимира Великого зараз розглядається не лише з релігійної позиції, а як процес, що сприяв державотворенню та утвердженню української нації", - відзначив начальник управління комунікації з громадськістю ОДА Віталій Останній. "Сьогодні Україна переживає важливі події. Минуло 1030 років від Хрещення Русі і сьогодні питання духовності актуалізується. Ми наново утверджуємо єдину помісну православну церкву".


Учасників конференції також привітав керівник апарату облдержадміністрації Віталій Линник. Він зачитав звернення від голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, в якому зокрема зазначено, що відзначення річниці Хрещення Русі є визначенням духовної та національної єдності українців. "Утвердження християнства стало справжнім стержнем, довкола якого формувалась наша духовність, виховались десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, в основі яких – повага до ближнього та любов до Бога. Віра та єднання і сьогодні вкрай потрібні нашому народу. З хрестом перемагали ворогів наші князі, козацтво, стрільці, воїни-повстанці. З хрестом українці відродили державність у 1991 році. З хрестом ми збережемо єдину соборну Україну", - йдеться у зверненні голови ОДА.


На переконання Віталія Линника, духовні надбання нашого народу повинні популяризуватись у суспільстві.


Під час роботи науково-практичної конференції її учасники у своїх доповідях звернули увагу на передумови розвитку, поширення християнства на Русі за різних князів, особливості християнської традиції та загалом значення прийняття християнства для українського народу.


1161Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: