Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/23/na-kirovogradschini-prischepljujut-vid-skazu-dikih-tvarin.htm
новини, 23 жовтня 2018

На Кіровоградщині прищеплюють від сказу диких тварин


На Кіровоградщині взялися щепити диких тварин. Від початку року в області зафіксували понад 100 випадків сказу, здебільшого серед лисиць.


Для цього з літака розкидають брикети з вакцинами проти цього захворювання. Упродовж десяти днів з повітря планують скинути майже чотири сотні доз препарату, замаскованого під їстівну приманку. Лише кілька крапель речовини на слизовій оболонці тварини вже гарантує імунізацію, - переконують фахівці - повідомляють podrobnosti.ua


Такі профілактичні щеплення серед диких тварин проводять уперше за останні 27 років. З Держбюджету на це виділили 15 мільйонів гривень.


"Основними носіями цього захворювання є дикі лисиці, які можуть передавати його котам та собакам, таким чином захворювання розповсюджується. Для боротьби з цим захворюванням за допомогою авіаційного методу розповсюджуються спеціальні вакцини - приманки , вони розкидаються над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, оминаючи населені пункти", - повідомила Наталія Шевченко, прес-секретар ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


844Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: