Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/23/-svoja-zemlja-rozshirjue-kolo-gljadachiv-na-suspilnomu.htm
новини, 23 жовтня 2018

"Своя земля" розширює коло глядачів на Суспільному


Після прем’єри в Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Херсонській і Закарпатській філіях Суспільного та на UA: ПЕРШИЙ, проект "Своя земля" транслюватимуть щовівторка о 17:00 в ефірі всіх регіональних мовників.


Загалом вдалося відзняти та показати 50 серій про історії успіхів та викликів людей, що об’єдналися для спільної справи. Частину випусків проекту "Своя земля" транслювали на загальнонаціональному телеканалі Суспільного UA: ПЕРШИЙ. Його глядачі побачили гончарні традиції Опішні та як працює шкарпеткова фабрика у с. Мачухи на Полтавщині, познайомилися з музикантами Харкова та дізналися про роль Слобожанського природного парку для громади, побували у 10-ти музеях закарпатського села Колочава та на атракціях у Чинадіївському замку Сент-Міклош, дізналися, що мотивує ініціативних мешканців Кіровоградської області з Новоукраїнської об’єднаної територіальної громади та багато іншого.


Усі випуски програми "Своя земля" з Полтавщини дивіться на Youtube-каналі філії.


"Найбільше запам’ятався проект про ініціативу журналістки Інни Тільнової, громадської активістки Вікторії Семененко та співачки Світлани Буланової, яка перейшла в категорію проект "Баба Елька". Дівчата їздять селами області і збирають старовинні пісні, обряди, рецепти, ведуть сторінку проекту у Фейсбуці. Коли наша група приїхала на зйомки, бабусі приготували особливий хліб у печі і подарували. Ця зйомка була дуже атмосферна. А взагалі всі історії в цьому проекті дуже добрі й позитивні", — зазначила продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша.


Усі випуски програми з Кіровоградщини на Youtube-каналі філії.


Про актуальність проекту "Своя земля" свідчить і залученість глядацької аудиторії. Так, кожна серія першого сезону отримала від 14 до 90 тисяч переглядів на Facebook-сторінках регіональних філій Суспільного. Часто глядачі радять теми й героїв для зйомок.


Серед матеріалів філії UA: ХАРКІВ найбільше уваги отримав сюжет про про роботу селищної голови у Введенці Харківської області про зміни життя громади та ставлення людей до довкілля, дозвілля і влади.


Усі серії — за посиланням.


"Перед початком зйомок ми запланували 10 тем, що показували б різні напрямки діяльності об’єднаних громад. Але вже під час роботи теми змінювались. Скажімо, творча група планувала зробити програму про дороги, а виявилося, що на території ОТГ є місце з цікавою історією. Це Лемурійське озеро, саме про нього захотіли розповісти у Григор’ївській громаді, — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Сердюк. — До речі, у коментарях наші дописувачі пропонували і свої теми. Можливо, ми звернемося до них у другому сезоні проекту".


Усі випуски "Своєї землі" з Херсонщини дивіться на Youtube-каналі філії.


Кожна серія проекту "Своя земля" триває 13 хвилин. Стислий та динамічний формат дозволяє транслювати їх на цифрових платформах Суспільного.


"На Закарпатті є чимало прикладів успішного об’єднання людей заради досягнення спільного результату. Ми обрали, на нашу думку, найцікавіші, а деякі з них — справді унікальні. Як-то історії про Чинадіївський замок, еко-ферму "Мерсі Фарм" або про виробництво закарпатської гуні з овечої шерсті. У цих програмах — і закарпатський колорит, і висока соціальна відповідальність людей, чиї історії ми показуємо", — зазначив продюсер Суспільного на Закарпатті Євген Тичина.


І додав: "Кожен випуск програми розходиться сотнями поширень та тисячами переглядів у соціальних мережах. Людям подобається бачити позитивні приклади поруч із собою, про які вони, можливо, чули, а завдяки нашій програмі змогли дізнатися більш докладно".


10 серій програми про Закарпатські приклади об’єднання дивіться на Youtube-каналі філії.


Фінансову підтримку проекту "Своя земля" надали партнери з "U-LEAD з Європою" — програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.


"Відгуки наших партнерів, які переглядали програму "Своя земля" — дуже позитивні. Усім сподобалася увага до дрібниць та цікаво розказані історії головних героїв, — розповів радник із комунікації реформ U-LEAD/GIZ Євген Духович. — "Своя Земля" — це перший досвід співпраці U-LEAD із великим телевізійним каналом. Звичайно, ми сподівалися на успіх, на те, що зможемо показати, як реформи вплинули на життя людей, особливо тих, хто мешкає в менших населених пунктах, але завдяки команді, і, насамперед, продюсерам, вийшов цілий серіал про те, як варто йти до своєї мрії і покращувати життя своєї громади власним прикладом та власними зусиллями".


Нагадаємо, упродовж серпня-вересня в ефірі п’яти регіональних філій Суспільного виходили серії першого сезону проекту "Своя земля". Це програма про те, чого можна досягти, якщо об’єднатись зі своїми сусідами чи у громади. У зйомках взяли участь Полтавська, Харківська, Кіровоградська, Херсонська та Закарпатська філії Суспільного. Регіони було обрано за критеріями темпу децентралізаційних процесів та спроможності філій суспільного мовлення.


https://suspilne.media/news/887


1072Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: