Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/22/u-moz-ozvuchili-sjurpriz-dlja-vstupnikiv-u-medvishi.htm
новини, 22 жовтня 2018

У МОЗ озвучили "сюрприз" для вступників у медвиші


У 2019 році зміняться конкурсні предмети ЗНО для вступу на медичні спеціальності.


Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевский, пише "Українська правда. Життя".


"Перший, традиційно, українська мова, другий на вибір – біологія або хімія, третій – це новинка – фізика або математика", – зазначив він.


Раніше ж для вступу на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" потрібні були сертифікати ЗНО з біології, хімії або математики.


За словами Лінчевського, успішність у вивченні математики та фізики означає здатність учня до аналітичного й логічного мислення, розуміння того, як працюють алгоритми.


"У жодній з країн великої сімки неможливо стати лікарем, не складаючи іспити з математики або фізики, а частіше – і з математики, і з фізики.


У той же час  знання з біології – це більше знання на запам'ятовування. Мислення та аналітика краще характеризується оцінками з математики та фізики", – пояснив він.


Нагадаємо, у 2019 році вступити на спеціальність "Фармація, промислова фармація" можна буде лише маючи 150 мінімальних балів з другого та третього конкурсних предметів (біологія або хімія, фізика або математика).


До цього обмеження прохідних балів на вступ на цю спеціальність встановлені не були.


918Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: