Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/22/u-kropivnitskomu-prezentuvatimut-navchalnii-posibnik-pro-suchasne-svitlodiodne-osvitlennja.htm
новини, 22 жовтня 2018

У Кропивницькому презентуватимуть навчальний посібник про сучасне світлодіодне освітлення


Запрошуємо представників ЗМІ та редакцій Кропивницького на відкриття оновленої лабораторії та презентацію навчального посібника про сучасне світлодіодне освітлення, авторами якого є представники НВП «Радій» і кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту ЦНТУ. Серед гостей заходу буде голова наглядової ради НВП «Радій» Євген Бахмач - запрошує

Олександр Виноградов, прес-служба ЦНТУ.


Вівторок, 23 жовтня, 11.00, Центральноукраїнський національний технічний університет, аудиторія 258 (другий поверх «другого» корпусу).


Як ви знаєте, декілька років тому НВП «Радій» почав виготовляти LED світильники: вуличні, паркові, промислові, офісні, для зовнішнього підсвітлення будівель, для спортивних майданчиків тощо.


Загалом, «Радій» десятки років співпрацює з кафедрами факультету автоматики та енергетики ЦНТУ щодо спільної підготовки студентів, окремо тема світлодіоного освітлення є відносно новим прикладом співробітництва підприємства та кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту. Представниками кафедри виконувались дослідження конструкцій та аналіз характеристик світильників; фахівці кафедри провели енергоаудит системи зовнішнього освітлення у місті Олександрія, де тепер НВП «Радій» виконує роботи з заміни вуличного освітлення.


Підприємство передало до лабораторій кафедри ЕС та ЕМ LED світильники власного виробництва для вивчення їх студентами. Завтра, 23 жовтня представники НВП «Радій» також подарують кафедрі одну з сучасних моделей програмуємого світильника (керування параметрами та зміна характеристик здійснюється за допомогою програми на смартфоні).


Колектив авторів у складі науковців кафедри ЕС та ЕМ і представників НВП «Радій» написав навчальний посібник про використання енергоефективного LED освітлення в промисловості та у комунальному господарстві. Книгу видано за кошт НВП «Радій». Більшу частина тиражу навчального посібника підприємство дарує бібліотеці ЦНТУ, далі ця книга використовуватиметься студентами, які вивчають курс «Електричне освітлення» (цю дисципліну ввели до освітньої програми декілька років тому, після початку тісної співпраці із «Радієм» саме на тему освітлення).


Крім цього, екземпляри посібника буде надіслано до профільних університетів Києва (зокрема, КПІ), Кременчука, Дніпра, Кривого Рогу.


Тож, чекаємо вас завтра, 23 жовтня, об 11.00 на презентації нового навчального посібника та відкритті оновленої лабораторії енергозберігаючого освітлення.


Фото для привернення уваги: експозиція «Радій» під час спеціалізованої виставки «Енергоефективність. Енергозбереження», Кропивницький, 2016 рік.


991Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: