Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/18/svit-gromad-marafon-odnochasnoi-gri-proishov-u-kropivnitskomu-foto-.htm
новини, 18 жовтня 2018

Світ Громад: Марафон одночасної гри пройшов у Кропивницькому (ФОТО)


Цими днями Європа та Україна відзначають Тиждень місцевої демократії. З нагоди свята команда «Team Europe Кропивницький» вирішила влаштувати сеанс одночасної гри «Світ Громад» для всіх бажаючих активістів із різних куточків Кіровоградської області.


Завдяки підтримці, яку надало Представництво Європейського Союзу в Україні, вдалося запросити провести гру та поділитися своїми знаннями та вміннями, сертифікованих майстрів. Протягом трьох годин в одному просторі гру вели Ірина та Сергій Ткаченко, Летиція Курята та Андрій Флоренко, а також Дмитро Шульга.


У рамках гри учасники та учасниці із різних населених пунктів Кіровоградської області могли спробувати себе у ролі міського голови, або відчути, що означає мати власний бізнес, або зрозуміти задачі, котрі стоять перед розпорядником коштів місцевого бюджету.


- Щиро дякую Вам за такий чудовий захід!!! Під приємним враженням, - ділиться емоціями від участі у заході Володимир Вященко.


- Дякуємо за запрошення! Яка потужна спільнота ігрорфікаторів у місті!, - вражена Ірина Ткаченко.


- Рада співпрацювати та знайомити людей із цікавим інструментом, - коментує Летиція Курята.


Нагадаємо, що захід пройшов у рамках відзначення у Кропивницьому Європейського тижня місцевої демократії. Це щорічна кампанія, започаткована Радою Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.


- "Світ громад" - це класний спосіб підсилити власну громадянську освіту і громадянську участь, а також організовувати взаємодію людей та знайти шляхи вирішення багатьох соціальних проблем, - переконана членкиня команди «Team Europe Кропивницький» Вікторія Талашкевич.


При вступі до Ради Європи Україна взяла на себе зобов’язання щодо реалізації основних європейських принципів місцевого і регіонального розвитку. Україною ратифіковано та здійснюється імплементація усіх міжнародно-правових договорів Ради Європи в сфері місцевої і регіональної демократії, головним з яких є Європейська хартія місцевого самоврядування.


Місія Європейського тижня місцевої демократії - проведення в містах та регіонах всієї Європи інформаційно-роз’яснювальних кампаній стосовно а) принципів функціонування національних органів самоврядування та залучення до цього процесу громадян; б) європейських стандартів та кращих практик місцевого і регіонального розвитку; в) ролі та інструментів інституцій спільної Європи в процесі зміцнення демократії на місцях.


фото - Олени Карпенко

               

1136Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: