Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/17/marafon-z-politichnih-reform-u-kropivnitskomu.htm
новини, 17 жовтня 2018

Марафон з політичних реформ у Кропивницькому


У вівторок, 16 жовтня в Кропивницькому пройшов марафон з на тему: «Роль громадян у політичних реформах», модератором якого був Віталій Гліжинський, координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» ВГО «Інститут Республіка», тренер. Метою даного публічного заходу є  підвищення ролі громадян у політичних реформах та налагодити діалог між виборними особами, політичними партіями та громадянами.


Політичний марафон проведено за сприяння управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської ОДА, зокрема його очільника Віталія Останнього, який привітав учасників заходу.


В першій частині марафонущодо впровадження політичних реформ в Україні спікери: Віталій Тернавський, експерт ГО «Асоціація громадські ініціативи» з виборчої реформи, Сергій Адаменко, експерт ВГО «ЕЙДОС» з політичних фінансів, Анатолій Стоян, регіональний координатор кампанії «Активна Громада: право вибору» ВГО Інституту «Республіка», експерт з антикорупційної реформи розповіли учасникам основний зміст цих реформ та разом обговорили питання: з чого мають розпочинатися зазначені реформи? Яку роль відіграють громадяни у впровадженні цих реформ? Чи допоможе відкритий діалог між владою й громадою творити позитивні зміни в суспільстві й державі?


В другій частині марафону відбулася робота в групах «мрійників», «реалістів» та «критиків» за форматом Волта Діснея щодо розробки бачення та плану дій впровадження політичних реформ на місцях.


-  «На марафоні в Кропивницькому ми ще раз пересвідчилися, що без зміни свідомості громадян, їх впливу на прийняття рішень влади на всіх рівнях, не можна досягти реальних змін у політичних реформах!», - сказав Дмитро Ісаєв, студент педагогічного університету, майбутній політолог.


Марафон йде містами України. Кропивницький передав естафету своїм колегам зі Знам’янки.



У результаті місцевих та регіональних марафонів, що відбудуться в 30 українських містах в усіх регіонах України, Інститут «Республіка» сформує дорожню карту впровадження реформ як на місцевому, так і національному рівнях.


Примітка. Марафони проходять у межах проекту «Активна Громада: право вибору», що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


873Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: