Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/zemlja-v-oleksandriiskomu-raioni-peredana-v-orendu-za-maizhe-100-tisjach-griven.htm
новини, 12 жовтня 2018

Земля в Олександрійському районі передана в оренду за майже 100 тисяч гривен


На території Новоселівської (екс-Комінтернівської) сільської ради Олександрійського району, земельну ділянку площею 6,3 га віддали у оренду дорожче стартової ціни майже в половину. Ціна піднялася до 42,72% від нормативної грошової оцінки та становить 98,276 тисячі гривень, повідомляють «Олександрійські новини» за інформацією прес-служби ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області


Упродовж вересня 2018 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 20 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа – 451 гектарів.


Ці земельні ділянки розташовані на територіях Новгородківського, Олександрівського, Долинського, Компаніївського, Добровеличківського, Олександрійського, Устинівського, Голованівського, Новоукраїнського районів. Використовуватися вони будуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.


Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки в адміністративних межах Іванівської сільської ради Новоукраїнського району площею 10,17 га, де стартова ціна піднялася до 118,86% від нормативної грошової оцінки та становить 86,040 тисячі гривень. А також на території згаданої вище Новоселівської сільської ради Олександрійського району.


Завдяки земельним торгам, проведеним у вересні 2018 року, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 2,085 млн гривень. Дані кошти  громади зуміють використовувати на розвиток власних територій.


Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони», повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.


фото - Дебет-Кредит

1303Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: