Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/u-kompaniivskomu-v-grizuniv-vijavili-leptospiroz.htm
новини, 12 жовтня 2018

У Компаніївському в гризунів виявили лептоспіроз


Відповідно до повідомлення ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» при дослідженні гризунів, виловлених у лісосмузі на в’їзді в смтКомпаніївка, в 3 екземплярах були виявлені збудники особливо небезпечної інфекції - лептоспірозу та в одному - ієрсиніозу - повідомляє

kr.consumer.gov.ua 


Головне управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вживає відповідних заходів реагування. Голові Компаніївської ОТГ, Компаніївської РДА, відділу освіти, головним лікарям Компаніївської ЦРЛ та КЗ «ЦПМСД» направлено рекомендаційні листи щодо проведення заходів з недопущення виникнення та розповсюдження виявлених захворювань на території району.


Запобіжні заходи повинні бути спрямовані перш за все на ліквідацію джерела інфекції, а саме - знищення пацюків і мишей з метою запобігання захворювання лептоспірозом як тварин, так і людей. При догляді за тваринами, як на фермі, так і вдома, необхідно використовувати засоби захисту ( рукавиці, халат, чоботи).


Боротьба з гризунами, які є довготривалими носіямилептоспіртавиділяють їх ізсечеюв навколишнє середовище, повинна проводитися всіма доступними засобами (капкан, пастка, приманка).


Для недопущення передачі інфекції харчовим шляхом населенню рекомендується не вживати сиру воду з неперевірених джерел та відкритих водоймищ, не пити некип’ячене молоко, захищати продукти харчування від доступу гризунів, не вживати немиті овочі і фрукти.


1044Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: