Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/starshoklasnikam-znam-janschini-prezentuvali-profesiju-viiskovosluzhbovtsja.htm
новини, 12 жовтня 2018

Старшокласникам Знам’янщини презентували професію військовослужбовця


  «Моя майбутня професія – військовий» – під таким гаслом для учнівської молодіТрепівської загальноосвітньої школи відбувся інформаційний захід – презентація професії військовослужбовця.


Розпочинаючи захід Людмила Базюк, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітнихЗ нам’янської міськрайонної філії обласного  центру зайнятості, зазначила, що одне із завдань служби зайнятості – допомогти учнівській молоді, саме тій, яка стоїть на порозі дорослого життя, обрати свій шлях до професійного самовизначення. Фахівець поінформувала присутніх про те, які послуги служба зайнятості надає молоді, які професії є актуальними на ринку праці. 


Наголосила, що військові професії в умовах сьогодення є найзатребуванішими. Так, сучасний військовослужбовець повинен володіти певним багажем спеціальних знань, бути практичним, рішучим, ініціативним, готовим до ризику, наполегливим, відповідальним, переконливим, мати активну життєву позицію, розвинений інтелект.


Також учнівська молодь та педагогічні працівники переглянули відеофільм «Військова служба за контрактом у Збройних Силах України», що демонструє умови прийняття на військову службу за контрактом, соціально-правовий захист військовослужбовців та перспективи професійного росту.


«Професія військового – одна з найпочесніших. Військовослужбовці стоять на варті миру та спокою. Разом із витривалістю та незламністю вони несуть у своєму серці добро, патріотизм та чесність, що змушує усіх людей із повагою ставитися до них. Тому кожному з нас потрібно рівнятися на них, і хто має бажання захищати Батьківщину повинен стати військовим», –зробив висновокпід час обговорення тематичного відеофільму десятикласник Владислав.


У свою чергу його однокласниця Надія сказала, що військовослужбовець – це людина, яка має честь. Не лише гідність, а саме честь. Це те, що змушує його виконувати обов’язки, взірцево поводитись і гордо нести звання захисника своєї країни.


Зі слів педагогічних працівників, такі заходи є складовою цілеспрямованого, організова­ного процесу військово-патріотичного виховання молоді, що спрямоване на формування громадянина – патріота України з високою національною свідомістю, глибоким розумін­ням громадянського обов'язку та ін.



1427Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: