Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/remont-poltavskogo-mostu-ne-mozhna-vidkladati-navit-na-nastupnii-rik-inzhener.htm
новини, 12 жовтня 2018

Ремонт «полтавського мосту» не можна відкладати навіть на наступний рік, - інженер



Вірогідності миттєвої аварії на шляхопроводі по провулку Об’їзному в Кропивницькому, немає, але у найближчій перспективі вона обов’язково мала трапитись.


Про це в коментарі сайту Міської ради Кропивницького сказав Володимир Кортовський, головний інженер ТОВ «Мостобудівельний загін №112».


Підприємство наразі приступило до виконання капітального ремонту аварійного мосту, збудованого у 1968 році. За даними управління ЖКГ міськради обласного центру, такі роботи мали бути проведені 10 років томузгідно нормам, які діяли на час його зведення.



- Споруда вже доволі «доросла», і для свого віку працювала доволі добре. Будувалася давно, навантаження були іншими, і з кожним роком вони зростали. Плюс навколишнє середовище, потроху він почав руйнуватись, інтенсивність руйнування в останні роки пішла різкіше, з’явилися відшарування бетону від арматурного каркасу, оголена арматура іржавіє в десятки разів швидше, ніж якщо вона захищена. А якщо частина арматури виходить з роботи, природно, знижується несуча спроможність будь-якого об’єкту – будь це ригель чи балка. Вірогідності миттєвої аварії немає, але у перспективі – обов’язково. Вийде з ладу, якщо не провести ремонт. У першу чергу це насадки на опорах, вони основне навантаження несуть. Далі – самі опори.Якщо ремонт ще відкладати, навіть на наступний сезон, на наступний рік, то вже ніхто не дає гарантії, що ця конструкція буде працювати як єдине ціле, - стверджує Кортовський.


 Нагадаємо, роботи з капітального ремонту шляхопроводу, які щойно розпочалися в Кропивницькому, за інформацією мерії мають тривати три місяці. Представниками міськради було неодноразово озвучено, що рух автотранспорту мостом під час робіт не перекриватимуть повністю.


Головний інженер компанії-підрядника запевнив, що згідно результатам попереднього вивчення конструкції, заявлені строки мають бути витримані.


- Бетон це такий матеріал, всередині його не подивишся. Почнемо обробляти якусь поверхню, цілком можливо, що доведеться обробляти не десять квадратних дециметрів, а 15, збільшення якесь може бути, але це не впливає принципово в цілому на строки, і на вартість об’єкту також, - наголосив Кортовський.


Мостобудівельна компанія ТОВ «Мостобудівельний загін №112» зареєстрована в Броварах Київської області. За даними офіційного сайту підприємства, воно засновано в 1944 році,за роки роботи реалізувало більше 600 проектів, спеціалізується на виконанні будівельно-монтажних робіт по зведенню транспортних споруд, мостів та мостових переходів, шляхопроводів, естакад, віадуків та тунелів.


     

1597Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: