Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/novoukrainska-mistseva-prokuratura-stala-na-zahist-prav-ditei-na-nalezhne-utrimannja.htm
новини, 12 жовтня 2018

Новоукраїнська місцева прокуратура стала на захист прав дітей на належне утримання


Новоукраїнською місцевою прокуратурою вивчено стан законності з питань дотримання органами місцевого самоврядування вимог чинного законодавства України у сфері охорони дитинства, а саме в частині захисту прав дітей на належне утримання - повіомляє Прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Так, відповідно до законодавства несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин. Вид вказаних оплачуваних робіт визначає відповідний орган місцевого самоврядування.


В свою чергу на власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу за місцем виконання порушником суспільно корисних робіт покладено обов’язок щодо нарахування плати порушнику за виконання суспільно корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.
Проте, Люшнюватською сільською радою Голованівського району Кіровоградської області кошти на оплату праці не виділяються, перелік об’єктів, на яких порушники виконують суспільно корисні роботи, та видів таких робіт радою не погоджено. 


Враховуючи те, що сільською радою проігноровано виконання обов’язку, передбаченого законодавством, застосовуючи комплексний підхід до охорони дитинства, Новоукраїнською місцевою прокуратурою подано адміністративний позов щодо вжиття заходів сільською радою для погодження переліку об’єктів, на яких порушники виконують суспільно корисні роботи, та видів таких робіт із органом пробації.


За зведеною інформацією територіальних органів пробації упродовж 2018 зафіксовано 19 випадків не відпрацювання порушниками адміністративних стягнень, у зв’язку з відмовою органів місцевого самоврядування виконувати вимоги ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». З урахуванням викладеного робота на даному напрямі триває.


фото - Дебет-Кредит

1240Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: