Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/10/12/firma-jaka-zaimalasja-pereplanuvannjam-kvartir-u-kievi-vigrala-odin-z-naibilshih-tenderiv-na-remont-dorogi-na-kirovogradschini.htm
новини, 12 жовтня 2018

Фірма, яка займалася переплануванням квартир у Києві, виграла один з найбільших тендерів на ремонт дороги на Кіровоградщині


Дивні іноді відбуваються речі при проведенні державою тендерних закупівель. Часто можна спостерігати за неймовірним злетом підприємств, які ще вчора були або дуже маленькими, або взагалі займалися діяльністю, яка не має стосунку, до дивним чином виграному ними багатомільйонному тендеру.


Так, команда Центру Журналістських Розслідувань, традиційно моніторить тендерні закупівлі, що проходять в Кіровоградській області на платформі системи публічних закупівель prozorro


Останнім часом нашу увагу привернув один тендер проведений 28 вересня Департаментом інфраструктури та промисловості Кіровоградської обласної державної адміністрації. А саме, капітальний ремонт вул. Першотравнева, Кременчуцького шосе в м. Олександрія (ДК 021:2015: 45233000-9 — Будівництво, влаштовування фундаменту та покриття шосе, доріг), ГБН Г.1-218-182:2011, ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013  з очікуваною вартістю 14 358 802,00 грн. 


Власне цей департамент у вересні провів більше 10-ка аналогічних тендерів на ремонт доріг місцевого значення. Проте всі вони були зі значно меншою очікуваною вартістю і всі крім згаданого тендери виграло Дочірнє підприємство "Кіровоградський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України". І це видається логічним, тому що це велика профільна державна компанія з великим досвідом подібних робіт, фахівцями та необхідною технікою.


Аж тут дивним чином "Кіровоградський облавтодор" програє 14-ти мільйонний тендер приватному підприємству. Нас зацікавило яке ж підприємство змогло переграти такого великого гравця, як облавтодор?


Нагадаємо, що основним критерієм в публічних закупівель prozorro є ціна, тобто виконав відповідаєш тендерним умовам, пропонуєш нижчу ціну і ти переможець. В цьому сенсі примітно, що ДП "Кіровоградський облавтодор" на момент розкриття тендерних пропозицій опустився від суми очікуваної вартості 14 358 802,00 грн. до 14 358 800,00 грн., тобто аж на 2 гривні! Це виглядає і смішно і підозріло. А от підприємство-переможець ТОВ «ЕЛІТ ГРУП.» запропонувало 14 156 969,60 грн. Хоч до самого Департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської обласної державної адміністрації претензій немає – торги відбулися відповідно до критеріїв.


Вивчаючи тендерну документацію ми з’ясували багато цікавих моментів. ТОВ «ЕЛІТ ГРУП.» має столичну прописку в Шевченківському районі міста Києва по вулиці Рейтарська, буд. 18, кв (офіс) 1. На фото ви можете побачити, що за даною адресою розташовано звичайний житловий будинок. З огляду на те що в адресі вказано квартира (офіс) то можна припустити, що фірма-переможець багатомільйонного тендеру має розміщатись на першому поверсі цієї будівлі. Проте, як ви бачите на фото, жодної вивіски про її там перебування на цьому будинку не має. Більше того по всьому першому поверсі, за виключенням одного, всі інші вікна дерев’яні, дуже старі і мають не привабливий вигляд. Звичайно також можна припустити, що фірма просто зареєстрована за цією адресою, а це, наприклад, квартира власника. А офіс знаходиться в іншому більш привабливому та пристосованому місці. Але й тут беруть сумніви. По перше невже квартира власника такої серйозної будівельної фірми може мати такий занедбаний вигляд, а по-друге в офіційних документах поданих ТОВ «ЕЛІТ ГРУП.» в заявці на публічну закупівлю зазначено Інтернет сайт підприємства . І на головній сторінці сайту вказано знову цю ж саму адресу м. Київ, вул.. Рейтарська, буд. 18, кв (офіс) 1. Тобто коли ти розміщуєш адресу свого підприємства на своєму сайті то, очевидно, саме за цією адресою ти і чекаєш на клієнтів. Видається сумнівним, що серйозні клієнти можуть прийти в показане нами на фото приміщення.


Докладніше за посиланням 

1363Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: