Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/25/shkoljari-odniei-zi-shkil-svitlovodska-doslidzhuvali-peredumovi-uspishnoi-kar-eri-foto-.htm
новини, 25 вересня 2018

Школярі однієї зі шкіл Світловодська досліджували передумови успішної кар’єри (ФОТО)


Професійна діяльність – одна з найважливіших сфер людського життя. Саме в ній людина проявляє та розкриває свої особисті якості, здібності, таланти.


У сучасному світі налічується більше 40 тисяч професій. Кожна окремо взята професія – це цілий світ, цікавий і надзвичайний. Знайти серед них свою не так просто. Але чим більше учні знатимуть про професії, вимоги, які пред’являє професія до людини, про реальну ситуацію на ринку праці, тим більше усвідомлено вони підходитимуть до вибору свого життєвого шляху. 


На початку нового навчального року, фахівці Світловодської міськрайонної філіїКіровоградського обласного центру зайнятості провели профорієнтаційну зустріч з учнями 8–9-х класів ЗОШ №8на тему «Я у світі професій».


Школярів було ознайомлено з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці та основними передумовами успішної кар’єри.


Також увагу школярів було акцентовано на складових вибору професії:


- власних інтересах та нахилах;


- здібностях, бажанні здобувати знання, стані здоров’я;


- потребах ринку праці.


Учнів ознайомили з класифікацією професій за Є. О. Клімовим та провели групове тестування за цією методикою.


Наприкінці зустрічі школярі отримали рекомендації щодо можливості визначити своїіндивідуально-психологічні особливостішляхом он-лайн тестування,скориставшись «Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри» на Інтернет-сторінці державної служби зайнятості та запрошено наконсультування доСвітловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.



1356Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: