Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/21/rozpochalas-internet-konferentsija-schodo-reestratsii-ta-ekspluatatsii-novitnih-modelei-programnih-i-programno-tehnichnih-kompleksiv.htm
новини, 21 вересня 2018

Розпочалась інтернет-конференція щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних і програмно-технічних комплексів


Увага! Розпочалась Інтернет-конференція на тему: «Реалізація експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій та застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 


Інтернет-конференція із начальником відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Кіровоградській області Набієвою Наталією Миколаївною щодо практики застосування законодавства з питань державної митної справи щодо реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій та застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.


Свої запитання надсилайте на електронну поштову скриньку: [email protected].


Питання 1. Доброго дня. Який принцип роботи нової системи, чи передбачає вона придбання особливого обладнання? 


Відповідь. Доброго дня. Нова система e-Receipt, що буде реалізована у галузі застосування РРО, – це суттєве спрощення використання систем обліку. 


Вона є новітнім програмним засобом, що буде підтримуватись на будь-якому цифровому обладнанні – ноутбуці, планшеті, смартфоні. Програмний засіб інтегрує продавця, покупця та фіскальні органи, буде сумісним з Електронним кабінетом. 


Кабінетом Міністрів передбачено безкоштовне використання програмного забезпечення, без абонентської плати користувача. Процес передбачає виключно оnline реєстрацію пристрою через Електронний кабінет та оnline передачу/отримання даних. 


Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та міститиме значний масив інформації для забезпечення потреб її користувачів. 


Питання 2. Вітаю. Чи буде передбачений у системі чек та як він буде наданий покупцю? 


Відповідь. Доброго дня. РРО, до яких ми звикли, друкують паперові чеки. Нова система працює на цифрових технологіях, тому чек буде надаватись у вигляді QR-коду. 


Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій. 


Інформація про фіскальний номер чеку та його QR-код зберігатиметься в  e-Receipt та буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті як платником, так і покупцем. 


Питання 3. Хочу запитати. Сучасний бухгалтерський та податковий облік ведеться за допомогою певного програмного забезпечення. Чи буде можливість синхронізації нового програмного забезпечення з тим, що вже використовується суб’єктом господарювання? 


Відповідь. Доброго дня. Так, ДФС розглядає можливість інтеграції системи з більшістю бухгалтерських програм, тому  вона не буде створювати проблем у частині ведення бухгалтерського та податкового обліку. 


873Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: