Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/21/bilshe-150-bezrobitnih-bobrinechchini-doluchilis-do-uporjadkuvannja-ta-ozelenennja-raionu.htm
новини, 21 вересня 2018

Більше 150 безробітних Бобринеччини долучились до упорядкування та озеленення району


В умовах дефіциту вільних робочих місць для постійної зайнятості місцевих мешканців особливого значення набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру, оскільки вони сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці та забезпечують фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними постійної роботи, а також є засобом переходу до постійного працевлаштування.


Щодо організації таких робіт, зокрема, в плані упорядкування та озеленення територій населених пунктів,Бобринецька районна філія активно співпрацює з сільськими радами: Веселівською, Верхньоінгульською, Витязівською, Златопільською,Кетрисанівською, Костомарівською, Олексіївською, Сугокліївською, Федіївськоюта ін. Керівники місцевих рад докладають чимало зусиль, аби їхні території були чистими та охайними. Проте, підтримувати бажаний порядок власними силами не завжди вдається - повідомляє Т. Петрова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Бобринецької районної філії обласного центру зайнятості.


Традиційним стало проведення громадських робіт до відзначення державних свят. Так, наприклад, до 27-ї річниці Незалежності УкраїниБобринецькою районною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості спільно з Бобринецькою міською радою, Витязівською і Верхньоінгульською сільськими радами було організовано громадські роботи, у яких взяли участь 34 безробітних. Ними було упорядковано місця поховання загиблих захисників Вітчизни, кладовища та проведено викошування бур’янів біля зон відпочинку, парків і придорожніх смуг.


Вирішуючи проблеми тимчасового працевлаштування сільських мешканців, районна філія успішно співпрацює з роботодавцями, які для виконання нагальних другорядних робіт, не відволікаючи основний персонал від робочого процесу, залучають додаткову робочу силу. Серед підприємств: КП «Бобринецької міської ради «Комунальник», ПАТ «Бобринецька сільгосптехніка», ПрАт «ВДО «Асоціація «Південна», ПП «Агрофірма «Славутич».


Упродовж поточного року в результатіспівпраці, 82 безробітних громадян на цих підприємствах виконували роботи з благоустрою територій, з упорядковування складських приміщень господарства та інші роботи.


Загалом, з початку цього року в зазначених роботах взяли участь 164 особи з числа безробітних місцевих мешканців.



1653Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: