Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/19/-ukrainu-chujut-z-ukrainoju-rahujutsja-poroshenko-v-efiri-kirovogradskogo-suspilnogo.htm
новини, 19 вересня 2018

"Україну чують, з Україною рахуються", — Порошенко в ефірі Кіровоградського Суспільного (ВІДЕО)


У понеділок, 17 вересня, в ефірі регіонального телеканалу Суспільного мовника — каналу "Кіровоград" — у програмі "Тема дня" Президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю.


Під час розмови йшлося про інвестиції в регіони, обороноздатність, освіту, питання енергетичної безпеки та ринок землі, не оминули й теми міжнародної політики.


За словами Президента, змінилося ставлення до України в світі, і це результат низки проведених реформ.


"Україна стала справжнім суб’єктом міжнародної політики: Україну чують, з Україною рахуються, навколо України об’єднуються. І я з абсолютним оптимізмом дивлюся в майбутнє", — сказав Петро Порошенко.


Відмова від споживання російського газу та суттєве зменшення постачання ядерного палива з РФ сприяє енергетичній безпеці країни.


"Ми вже більше тисячі днів не купуємо російський газ. Ми суттєво скоротили споживання ядерного палива з РФ, переключившись на конкурентних умовах на ядерне пальне з США. Концерн "Енергоатом" веде переговори про будівництво елементів виробництва ядерного палива в Україні. Тим більше, що ми маємо і сировину відповідну, і сьогодні ситуація розвивається дуже добре, бо вже майже 60% всієї електроенергії, що виробляється в Україні, — виробляється на атомних електростанціях. Це є конкурентоздатна і дешева електроенергія, яка забезпечує конкурентоздатність української продукції. І ми робимо все можливе, щоб енергетично наша країна було диверсифікована і незалежна", — зазначив Президент.


Посилюється обороноздатність держави, державне фінансування армії збільшили майже втричі. "В Збройних Силах України солдат має з 1-го січня 2019 року отримувати не менше як 10 тис. грн", — сказав Петро Порошенко.


Стосовно питання ринку землі, Президент зауважив: "На сьогоднішній день, аграрний комплекс має випереджаючі темпи розвитку, більше того, аграрний комплекс став номер один по кількості валюти, по обсягу експорту і по своїй долі і внеску у валовий внутрішній продукт. Це є яскравим свідченням того, що аграрному комплексу комфортно в Україні. Угоди про оренду землі сьогодні дають можливість інвестору також впевнено себе почувати".


Президент також переконаний, що в країні покращується інвестиційний клімат, зростає довіра іноземних інвесторів, а інвестиції йдуть у регіони.


Повний запис передачі — дивіться на сайті Кіровоградського Суспільного.




2149Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: