Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/17/pro-takih-geroiv-jak-vi-treba-znimati-filmi-prezident-v-3-mu-polku-spetsnazu.htm
новини, 17 вересня 2018

Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми - Президент в 3-му полку спецназу

Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми - Президент в 3-му полку спецназу


Під час візиту до Кропивницького з нагоди Дня міста Президент Петро Порошенко відвідав 3-й окремий полк Сил спеціального призначення Збройних Сил України імені князя Святослава Хороброго, де ознайомився зі славним героїчним шляхом частини та оглянув відновлені приміщення полку, зокрема їдальні - повідомляє president.gov.ua



Верховному Головнокомандувачу було продемонстровано Кімнату бойової слави, де зібрані артефакти бойової історії полку за час виконання завдань з перших днів російської агресії проти України. Героїчний шлях підрозділ пройшов від Криму до Савур-могили, Донецького аеропорту та Дебальцево. Бійці полку брали участь в основних бойових зіткненнях з російськими окупантами та проросійськими терористами в ході Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил.

Кімната бойової слави включає в себе кілька залів з різними за тематикою експозицій, починаючи від перших днів російської окупації і до сьогоднішнього дня.



Усі артефакти були зібрані бійцями полку в ході бойових дій. Тут, зокрема, можна побачити зброю, форму, спорядження та прапори, які належали російським окупантам та проросійським терористам.


Окремий зал присвячений боям в Донецькому аеропорту, де представлені особисті речі українських спецназівців, бронежилети, які врятували життя українських бійців, фотографії, символічний ключ від ДАПу та прапор, який майорів в аеропорту і був збережений бійцями. Сьогодні цей прапор двічі на рік урочисто піднімають в частині: в День державного прапора та в День полку.


Президент згадав, що в його кабінеті зберігається лялька, яку передали з ДАПу наші воїни-десантники.


Глава держави привітав командира частини полковника Олександра Трепака з днем народження.


«Ми усі пишаємось командиром полку і вашим полком», - сказав Петро Порошенко, додавши, що Кропивницький у нього асоціюється, в першу чергу, з 3-м полком спецназу.


Президент разом з командиром частини вшанували пам’ять загиблих спецпризначенців, яким присвячена окрема експозиція.


«Про таких героїв, як ви, треба знімати фільми», - зазначив Глава держави.



2270Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: