Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/17/obsjagi-finansuvannja-dorozhnoi-galuzi-na-kirovogradschini-zbilshilisja-protjagom-ostannih-troh-rokiv.htm
новини, 17 вересня 2018

Обсяги фінансування дорожньої галузі на Кіровоградщині збільшилися протягом останніх трьох років


Якісна інфраструктура це одне з ключових питань для підвищення інвестиційної привабливості регіону. Про те, у якому стані перебувають сьогодні дороги Кіровоградщини говорили на апаратній нараді у голови облдержадміністрації сьогодні, 17 вересня. 


Начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко детально розповів про роботу дорожньої галузі в поточному році та окреслив основні напрямки діяльності в наступному - повідомляє  Прес-служба САД у Кіровоградській області.


Зокрема зупинився на тому, що обсяги фінансування дорожньої галузі суттєво збільшилися протягом останніх трьох років. Так Плановий показник обсягу фінансування який призначений на проведення робіт на дорогах у поточному році становить 550,6 млн.грн.


В тому числі, за рахунок коштів державного бюджету передбачається 504,8 млн.грн., з них на:

- поточний середній ремонт – 376,2 млн. грн. (7 об’єктів, заплановано введення в експлуатацію 40,61 км доріг);

- експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт –  120,9 млн. грн.;

  - будівництво, реконструкція (проектні роботи майбутніх років) – 3,2 млн. грн.

- капітальний ремонт ( проектні роботи майбутніх років)  - 4,5 млн. грн.


За рахунок митних коштів в рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг області Кіровоградською обласною державною адміністрацією затверджено перелік об’єктів будівництва та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування на суму 5,8 млн.грн.


Фактично на 17.09.2018 року виконані роботи з будівництва автомобільної дороги в обхід м. Знам’янка на ділянці км 0+000 – км 3+000 -  2,8 млн.грн., або 100% від запланованої суми (загальне виконання за даним об’ктом становить 17,0 млн. .грн.)


  • будівництво автомобільної дороги в обхід  м.Знам’янка  на ділянці 3+000 – км 6+400  - 1,6 млн. грн. –  (загальне виконання за даним об’ктом становить – 3,5 млн. .грн.)
  • поточний середній ремонт автомобільної дороги /Знам’янка-Подорожнє-/М-04/ на ділянці км 0+000-км 4+400  – 0,2.грн..(визначено підрядну організацію ТОВ «Автодор» та укладено договір на виконання робіт  23.09.2018 року та очікуване використання коштів на виконання робіт у поточному році становить лише 0,2 млн.грн.


Вадим Коюденко додав, що на разі Кіровоградщина є в трійці лідерів за обсягами запланованих та виконаних робіт і на сьогодні цей показник складає майже 99%. Аби завершити розпочаті роботи на дорозі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине передбачено додаткове фінансування у розмірі 50,2 млн грн.. Крім того, очікуються надходження з державного бюджету додатково кошти на експлуатаційне утримання дорожньої мережі в осінньо-зимовий період.


Окремо розглянули вигоди влаштування тонкошарового покриття, тобто поверхневої обробки.


  • Це сучасний і досить економний спосіб зберегти дороги принаймні доти, доки з’являться кошти на ґрунтовні ремонти – поточний чи реконструкцію. Ми цьогоріч таким методом працювали на п’яти дорогах і продовжуємо роботи й зараз, - акцентував начальник Служби автодоріг. – До кінця сезону плануємо обробити ще 25 км доріг загального користування.

Що стосовно роботи в наступному будівельному сезоні, то Служба на розгляд Уряду для забезпечення фінансування представить проекти ремонтів загальною вартістю понад три мільярди гривень.


Нагадаємо, що всі ремонтні роботи доріг Кіровоградщини проводяться за активної підтримки Укравтодору та Уряду України.




1076Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Тетяна17 вересня 2018 14:24
0
Дивно, чому ми завжди замилюємо очі і виставляємо інформацію в тому світі в якому нам вигідніше? Чому начальник не згадав, що при такому великому обсязі фікансування галузі дорожники залишаються з невиплаченою заробітною платою протягом 3-х місяців.
Відповісти
Дорожник Кіровоградщини17 вересня 2018 14:28
0
Дуже радісно чути про мільони гривень , які виділяються на дорожню галузь , але чому ніхто не повідомляє про заборгованість по заробітній платі за ЧЕРВЕНЬ, ЛИПЕНЬ та СЕРПЕНЬ 2018р. По Кіровоградському Облавтодору. Тендери передаються приватним підприємствам , а державні дорожні установи занепадають.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: